Het gaat goed...

, 1.960 keer bekeken
Even een tijdje wat rustiger op column gebied, maar nu moest het er maar weer eens van komen!
Het gaat goed met Nikita, ze is nu twee jaar en 8 maanden en nog steeds bijdehand, nog steeds lief en ze heeft weeral een heleboel bijgeleerd.

In september is ze naar Turkije geweest met Claudia, Michel en "tante" Esther. De vliegreis ging prima, het hotel en omgeving waren oké. Maar Nikita kon daar helemaal niet wennen en had behoorlijk heimwee.
Ze at niet goed tot zelfs helemaal niet meer. Het eten was te gekruid of te zout, Nikita vond er echt niets aan. Gelukkig vonden ze in een kleine supermarkt een soort Danoontjes, kleine toetjes. Claudia was blij dat ze er weer iets in kreeg. Want het was niet zo dat Nikita niet wilde eten, ze vroeg er echt wel om. "Mama, maak maar een bordje pap voor me", zei ze dan. Maar dat lukt niet in een hotelkamer! Het eten van het hotel vond ze niet lekker en als ze maar even dacht dat het daar vandaan kwam, hoefde ze het al niet meer. Zelfs het drinken niet. Claudia heeft smoesjes verzonnen met pakjes drinken die een van de oma's had meegegeven maar dan dronk ze tenminste.
Voor de rest speelde ze heerlijk op het strand en leek het naar haar zin te hebben, om dan ineens midden in haar spel te zeggen: "Mama, nu wil ik wel weer naar huis hoor. Jij mag hier blijven, maar laat oma mij maar ophalen."
En dat zo'n keer of vier per dag, is natuurlijk niet echt leuk.
Wat ze wel leuk vond, was de kinderdisco 's avonds, met een groepje kinderen op het podium om mee te zingen met de liedjes en te dansen. Elke avond de grootste lol.
Toen ze weer terugkwam, was ik erg blij om haar te zien. Ze was ruim anderhalve kilo afgevallen en moest echt een beetje bijkomen. Maar ze was nog niet in Nederland of ze begon weer met eten en in no time zat ze weer op haar oude gewicht. Gelukkig maar!

Inmiddels zit ze een ochtend en een middag op de peuterspeelzaal. Ze moest even wennen maar nu vindt ze het ontzettend leuk. Ze heeft echt al vriendjes en komt thuis met de leukste dingetjes die ze zelf gemaakt heeft.
Ze gaat ook één dag, soms twee, in de week naar een gastouder, Ingrid. Ingrid heeft haar hart gestolen, ze heeft het er erg naar haar zin. Ze is gek op Ingrid haar zoontje Nigel, nu tien maanden, en op de andere kindjes die er komen. Ineens is er best wel veel veranderd in haar leventje.

Sinterklaas is weer achter de rug. Was Nikita verleden jaar nog een bange peuter die op Claudia's werk in paniek raakte en alleen nog maar weg wilde… Dit jaar stond ze in haar eentje voor Sint en Piet.
Ze was als laatste aan de beurt en had heel goed gezien dat Sinterklaas tegen iedereen iets zei, maar dat Zwarte Piet de cadeautjes uitdeelde. Dus toen Sinterklaas tegen haar een heel verhaaltje vertelde over de nieuwe poesjes die ze thuis heeft, keek madam vanuit haar ooghoeken vooral naar Piet en het pakje in zijn hand. Maar ze vond het geweldig, gaf de Sint een handje en heeft niet een keer gehuild. Knap hoor!

Sinds een week of zes, zeven hebben ze inderdaad twee kleine poesjes, Simba en Nala (broer en zus). Zoals Nikita zorgt voor haar poppenkinderen, zo lief is ze ook voor de poesjes. Ze waren een week of negen toen ze kwamen en wilden in het begin niet graag opgepakt worden. Zeker Nala liep meteen weg als je eraan kwam, behalve bij Nikita. Ze doet heel voorzichtig, maar kan ze allebei goed en makkelijk oppakken. We hebben haar geleerd dat ze haar handje onder hun kontje moet doen en dat werkt perfect. Ze is stapelgek op die beestjes en zij op haar!

Ze is nu ook goed bezig met zindelijk worden, heel vaak lukt het de hele dag. Maar van de week had ze een duidelijke offday9 De volgende mailtjes kreeg ik van Claudia nadat Nikita al een keer of drie die dag in haar broek had geplast:
"Terwijl ik de was doe op zolder, want die is lekker gegroeid vandaag, plast madam gewoon op de grond in d'r slaapkamer! Ze is echt lekker bezig en doet het volgens mij express.
Ben deze keer wel boos geworden, en heb d'r in bed gegooid. Ze wilde nog knuffelen en kussen maar ik heb gezegd dat ik boos ben en dat ik niet hou van vieze kindjes die niet op de wc plassen maar op de grond. 5 Minuten ervoor zat ze op de pot en 'moest ze echt niet mama'
Yeah right!"

Even later:
"Rotkind... Heb er koppijn van inmiddels en lekker veel wasgoed op de koop toe. Misschien laat ik d'r toch maar tot d'r 8ste in een luier lopen!"

Weer even later:
"Heb ik d'r net toch weer aangekleed, plast ze daarna op de wc, ik d'r de hemel in geprijsd. Poept ze 10 minuten later in d'r broek en plast ook maar meteen weer!!!! Ik wordt gek vandaag!!!!"

Kan het niet laten, maar ik zit in mezelf te gniffelen!!

Het is al weer bijna kerstmis. Nikita was bij ons toen de kerstboom er net stond en ze vond hem erg mooi.
We hebben sinds kort een digitale camera en je hoeft niet te vragen wie ons favoriete onderwerp is. Het is zo leuk om te klikken zoveel als je maar wilt en altijd zit er wel een toevalstreffer bij die erg leuk is. Zullen we dus voorlopig ook nog wel even blijven doen!

Allemaal heel fijne kerstdagen en een fantastisch, vruchtbaar 2005!!!

Groetjes van oma Diny

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld