Al drie jaar!

, 2.069 keer bekeken
Tijd voor een nieuwe column.
Nikita verandert zo razendsnel. Ze had van Sinterklaas een keukentje gekregen maar op een gegeven moment had ze door dat er bij haar iets ontbrak. Robin had allemaal extra dingetjes op etensgebied (pizzaatjes, patatjes en zo) en die wilde zij ook wel. Ze zei op een gegeven moment tegen Claudia: "Hoe kan ik nou koken, mama, ik heb toch alleen maar pannen?"
Ondertussen is haar collectie uitgebreid en speelt ze regelmatig voor "Jamie Oliver"!

Een tijdje geleden…...
Nikita spookt 's nachts sinds een week. Claudia, helemaal moe van het slaapgebrek, gaat haar dochter "omkopen". Ze zegt tijdens het voorlezen en knuffelen 's avonds tegen Nikita: "Als je mama de hele nacht niet roept, krijg je morgen een cadeautje."
Niet goed, maar o zo begrijpelijk als je doodmoe bent!
Om kwart voor vijf de volgende morgen roept Nikita: "Papa, kom dan! Papa, kom eens even hier!"
Claudia dendert naar Nikita's kamer, boos omdat Nikita toch weer aan het roepen was en dat ze in haar slaap gestoord werd. Nikita, heel verbaasd: "Maar ik roep toch niet om mama, ik roep papa!"
Ja, daar sta je dan met je goede gedrag.
De volgende avond dus afgesproken dat ze helemaal niet zou roepen, als er enge monsters zijn in haar kamer dan schoppen haar knuffels die wel weg en toen ging het wel goed. Het cadeautje dus alsnog gescoord!

De poezen Simba en Nala (uit de Lion King) zijn groter gegroeid en hoe. Dikke maatjes zijn ze en Nikita is stapelgek op die beesten. Ze mogen inmiddels op straat en wandelen gezellig mee naar de speeltuin als Claudia en Nikita daarheen gaan.
Binnenkort krijgen ze er nog een poesje bij. Nikita mocht de naam uitkiezen en twijfelde heel lang tussen Siepie (uit Jip en Janneke) en Purkje (roze varkentje uit Sesamstraat). Ze heeft besloten dat het toch Purkje wordt. Claudia ziet zich die beesten al binnen roepen: Simba, Nala, ehhh.................. Purkje!!

Claudia zei, toen ze zwanger was, al een keer tegen me dat ze medelijden had met haar kind, omdat ze geen makkelijke moeder zou worden. Tot nu toe kan ik alleen maar trots zijn op hoe ze het doen (Michel ook). Nikita wordt opgevoed met normen en waarden. Waar hebben we dat toch vaker gehoord de laatste tijd?!
Nikita weet dat ze één keer gewaarschuwd wordt en dat ze dan moet luisteren, anders wordt haar moeder boos en dat heeft ze liever niet. Ze zegt netjes "dank u wel" en "alstublieft" en gaat bvb niet met haar schoenen op de bank. Op een verjaardag pakt ze keurig twee chipjes en zegt dan: "Zoveel mag wel, hé, mama?"
Toen ze laatst op verjaarsvisite waren, hoorde Claudia haar tegen een ander kindje zeggen: "Je mag niet op de bedden springen, hoor. Daar zijn ze niet voor."
Claudia dacht meteen: "Oei, ik hoor het mezelf zeggen, maar het zit er gelukkig wel ingestampt!"
Kortom: ze weet gewoon heel goed waar haar grenzen liggen, en daar vaart ze wel bij.

Onderstaand mailtje kreeg ik kortgeleden van Claudia. Ik had het er net met haar over gehad dat Nikita zo veel onthoudt (en je er dus ook op de meest onverwachte momenten mee om je oren slaat!):
"Het moppie onthoudt superveel, hoor. Ze weet dat als ik 's avonds uitleg dat ik klaar ben met werken en dat we 4 dagen samen thuis zijn, dat de volgende dag helemaal voor haar is. Is nl. al een tijd zo. En zodra de oogjes open zijn weet ze al wat ze allemaal wil hoor! Alleen ze noemt veel meer op dan in één dag kan, haha. Regelen kan ze het in ieder geval wel!

Mies ligt nog steeds naast haar. Die is blijven liggen nadat ik naar beneden ging. Ze zijn met hun dagelijkse scheldpartijtje bezig. Geweldig! Ik hoor alles door de babyfoon, haha. Dit duurt alweer een paar weken nu en elke dag proberen ze elkaar af te troeven in de leukste scheldwoorden. Ik probeer mee te tikken, let op:

M: Tjap Tjoy
N: Pippi Langkous koe
M: Langoorezel
N: Eendebil
M: Bavianenkont
N: Nijlpaard pudding
M: Appelsap zuiplap
N: Kippe pester
M: Kusjes dief
N: Koeie poeper
M: Stinkdier

En zo gaat het door en door. Het tempo ligt hoog maar deze pikte ik er in ieder geval uit. Gelukkig liggen ze af en toe vlak van het lachen en dan kon ik ff inhalen met typen, haha!

Heb vandaag een heerlijk dagje gehad met madam. Ben de hele dag lieverrrrd genoemd. Maar ja, das logisch als zij de baas is toch? Dan kan ik weinig verkeerds doen tenslotte. En met badderen en bedderen ben ik mega geknuffeld. Zelfs nadat ik vast had uitgelegd dat ik morgen weer de baas ben!"

Op 11 april is Nikita drie jaar geworden en ze was het stralende middelpunt in een kamer vol visite. Ze is ontzettend verwend, kreeg de leukste cadeautjes waaronder een groot speelgoedhuis voor in de tuin. Daar was ze dan ook heel blij mee.
Daarna mocht ze uitdelen op de peuterspeelzaal en daar werd ze heel lief toegezongen door de hele klas. Er wordt een heel "toneelstuk" van gemaakt met de jarige in de hoofdrol. Zo verschrikkelijk leuk gedaan! Ik heb foto's staan nemen, Claudia filmde en ik heb staan genieten.
Claudia had via Internet "Finding Nemo"-visjes gekocht, die moest je knippen en plakken en in de "buik" kon dan iets gedaan worden om uit te delen. Claudia kon geen visje meer zien, heeft weken zitten knippen en plakken maar het was wel een succes. Een andere moeder schrok. Zij zat ook al weken te werken aan die dingen voor haar zoontje, die eind mei jarig is, en nu had Nikita ze dus al. Was Claudia even blij dat Nikita de eerste was!

De vakantie naar Turkije had nog een vervelende nasleep. Na een tijdje begon Nikita magerder te worden, sliep heel slecht (niet door enge monsters) want ze werd 's nachts gillend wakker van de buikpijn.
Claudia ging naar de huisarts, maar die stuurde haar een paar keer weg met de mededeling dat Nikita niets mankeerde. Op een gegeven moment was Claudia het spuugzat en wilde persé naar een kinderarts. Afspraak gemaakt, maar het duurde even voor ze terecht kon. In die tussentijd was haar ontlasting nagekeken en bleek er toch een bacterie in te zitten.
Bij de kinderarts bleek dat ze in Turkije een infectie opgelopen had, waardoor haar darmflora werd aangetast. Lactose (uit haar voeding) kon niet meer omgezet worden in lactase met als gevolg: diarree en ontzettende buikpijn. Naderhand is daar die bacterie bijgekomen, die kon toeslaan door haar verminderde weerstand. Die bacterie veroorzaakte weer moeheid door ijzergebrek.
Ze mocht geen zuivelproducten van koemelk meer, vanwege de lactose. Ze heeft dus geleefd op sojavla (vond ze steeds viezer worden), geitenkaas en andere dingen die ze wel mocht. Ze zeurde niet want ze had heel goed door dat ze er pijn van kreeg.
Inmiddels gaat het weer een stuk beter en ze mag nu weer af en toe iets uitproberen. We zagen Nikita van een vermagerd meisje met donkere kringen om haar ogen weer veranderen in de vrolijke peuter die ze altijd geweest is. Voor Claudia en Michel een hele opluchting want de afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest. Door de pijn was ze dwars, afstandelijk en kon weinig van haar ouders hebben. Ze wilde niet knuffelen, niet naar school, kortom: alles behalve leuk.

Gisteren waren ze hier voor moederdag. Ik had eigenlijk geen toetjes gehaald, met het idee dat Nikita dat toch niet mocht. Claudia begon over vla, dat mocht ze wel proberen. Ik pak dus in de keuken voor haar een schaaltje vla en breng dat naar binnen. Achteraf had ik ook genoeg voor de rest, dus daarna kom ik binnen met vla voor de anderen.
Meteen moest Nikita haar vla niet meer, maar wilde van iedereen een hapje. Ik snapte er helemaal niet van. Ze moest het toch juist lekker vinden na de sojavla die haar neus ondertussen uitkomt. Maar Claudia had het meteen door: wantrouwend geworden door alle keren dat Nikita apart iets kreeg en dat niet lekker vond, keurde ze alleen onze vla goed!

Het zal geen verbazing wekken dat er dit jaar geen sprake is van een vakantie naar het buitenland. Ze blijven lekker in Nederland. Voor Nikita geen heimwee, geen vreemd eten, niet het missen van familieleden, maar lekker een ijsje kunnen eten en 's avonds gewoon in haar eigen bed na een dagje uit!

Groetjes van Oma Diny

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld