Theo - Drukke en spannende tijden.

, 2.016 keer bekeken
Marian en ik hebben alweer een maand onze nieuwe woning. Dit tijd gaat sneller dan we dachten. We hebben ook een paar roerige maanden achter de rug.
Gonda, de zuster van Marian, was vrijwel gelijktijdig zwanger met Marian. Net als Marian kon ook Gonda moeilijk zwanger worden. Voor beide zussen was/is het een hele bijzondere ervaring. Het is alleen in de verleden tijd. Gonda was zwanger van een tweeling. Door vleesbomen heeft ze na drie maanden een miskraam van de eerste vrucht gekregen. De tweede vrucht, die overigens buitenbaarmoederlijk was, is operatief verwijderd.
Marian heeft daarentegen geen last van vleesbomen maar het maakte alles bij elkaar toch een grote indruk. We konden ook niet eventjes bij Gonda op bezoek gaan. Ze woont immers in een uithoek van Schotland. Alle contacten verliepen telefonisch. Het gaat nu goed met Gonda.

Verder hebben we gekeken voor nieuwe meubels in Waalwijk. Tevens werd de vader van Marian vrij onverwacht opgenomen in het ziekenhuis in Groningen. Aangezien wij zelf toen nog in Amsterdam wonen, hebben we nodige kilometers achter de rug.
Voordat we het wisten, stond de verhuizer al op de stoep met dozen voor de verhuizing. We hebben meteen een begin kunnen maken met het inpakken van de dozen. Van de verhuizer hadden we 100 dozen gekregen. In het begin dacht ik dat we nog dozen over zouden houden. Achteraf moet ik concluderen, dat we zelfs dozen te kort kwamen.
En zo was het 1 oktober: de dag, waarop we de sleutel van onze nieuwe woning gekregen hebben. We zijn meteen aan de slag gegaan met het opknappen van de woning. Ik heb er ook drie weken vrij voor genomen. De eerste week zijn we ook geholpen door een tante van Marian. Vrouwen zijn dan toch anders dan mannen. De twee vrouwen gingen voor mij wel eens te snel. Dat leidde af en toe ook wel tot botsingen. We zijn daar goed door heen gekomen.

De derde week van oktober zijn we verhuisd van Amsterdam naar Almere van een galerijflat naar een eengezinswoning. Je merkt het meteen al. De kinderen hebben veel meer vrijheid om te spelen. De woning is uiteraard nog niet helemaal af. Hier en daar moet nog wat gedaan worden aan de finishing touch.
We willen nu al niet meer terug naar Amsterdam. Alle twee de kinderen zijn ook al naar hun nieuwe scholen gegaan. Ze hebben er een en al plezier in. Dat doet ons alleen maar goed.
De meubels en de spulletjes voor de babykamer zijn er allemaal al. De babykamer is nog niet helemaal af: de gordijnen en de verlichting moet nog gedaan worden. Als we de deur van de babykamer al open doen dan krijgen we meteen een apart gevoel van ja, dit is voor onze kleine. Het heeft wel nog wat voeten in de aarde gehad om de spulletjes te ontvangen, maar we hebben ze nu wel.

Ongemerkt is ook de zwangerschap van Marian drie/vier maanden verder gegaan. Er hebben zich geen problemen of zo voorgedaan. Marian is wel op de natuurlijke plekken dikker geworden. Volgens verloskundige is ons kindje een aardige druktemaker. Het is ontzettend beweeglijk. Als Marian mijn hand op haar buik legt, ben ik er trots op dat ik ook de bewegingen mag voelen.
De kinderen beginnen het nu ook door te krijgen dat er een broertje of zusje bij komt. Het is teder om van Marian te horen dat de kinderen de laatste tijd af en toe bij hun moeder komen en dan hun handjes op haar buik liggen en dan iets van baby, broertje of zusje zeggen.
De afgelopen twee weken had Marian ook last van wisselende stemmingen. Enerzijds komt dit door de zwangerschap. Anderzijds komt ze nu ook tot rust na de afgelopen drukke periode. Ook hier zijn we goed door heen gekomen.
Marian is half december uitgerekend. Het grote moment kan dus binnenkort gaan gebeuren. Het is dan ook een spannende tijd voor ons. Voor het grootste deel zijn we er klaar voor. Marian wou zelf, indien de situatie het toestond, thuis bevallen. Echter de vrouwen, die in Almere Buiten woonachtig zijn, mogen alleen in het ziekenhuis bevallen. We vinden dat jammer. Thuis bevallen was toch wat intiemer geweest.

Ondanks de drukte van afgelopen periode hebben we zoveel mogelijk elke zondagavond op de televisie naar "De bevalling" gekeken. We zitten dan met z'n tweetjes samen op de bank en kijken naar zowel de ontroerende momenten als de pijnlijke momenten.
Zelf zie ik als een berg tegen de bevalling op. Ik hou niet zo van bloed en zo. Tijdens het Tv-programma werd ook diverse malen het uitvoeren van een keizersnede uitgezonden inclusief het geven van een ruggenprik. Al tijdens het schrijven van dit stukje krijg ik al de rillingen over mijn rug. Tuurlijk wil ik er tijdens de bevalling voor Marian zijn. Aan de andere kant ben ik bang, dat ik flauw val. Ik heb Marian en mijzelf beloofd om sterk te zijn tijdens de bevalling.

Zo langzamerhand gaan we ons echt nestelen in onze nieuwe woning. Voor ons beide is het een nieuw begin; een nieuwe start met eventueel een witte kerst en een mooi versierde kerstboon en met een kerstkindje. We zien wel wanneer het komt. We zijn er allebei ontzettend blij mee.

Groetjes en tot de volgende keer.
Theo

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld