Even voorstellen...

, 1.697 keer bekeken
Korte inleiding
In mijn vorige huwelijk kon ik moeilijk zwanger worden, omdat ik een zeer onregelmatige menstruatiecyclus had. Het plan om zwanger te worden, werd dus moeilijk: veel getemperatuurd, echo's genomen en follikel stimulerende hormonen (Clomid) gebruikt.
Na 4 jaar is het eindelijk gelukt. En later... na 2 jaar weer druk doende met alles wat er bij hoort, is het ,met behulp van het ziekenhuis en met behulp van Clomid toch weer gelukt.

Maar nu een paar jaar later, een andere man in mijn leven, die ook graag kinderen van zichzelf wil... heerlijk idee vind ik dat.
Gezegd dat het waarschijnlijk een lange weg zal worden.
Maar wat blijkt??? Na 2 weken met de pil gestopt te zijn...
Zomaar spontaan zwanger!!! Ongelooflijk! Het begint ook nu pas bij mij door te dringen. Dit had ik dus werkelijk nooit gedacht
na die paar jaren 'ploeteren'....

Eind Maart...
Tijdens het eten, lustte ik wel opeens verdacht vaak een augurkje terwijl ik er vroeger van gruwelde... Zelfs het smakelijke sapje wat nog in pot zat, wilde ik wel opdrinken...
"Doe niet zo raar", roept mijn vriend me nog toe!
Koffie begint me tegen te staan... en 's avonds zo wee op de maag. "Tja, moet ik maar niet van dat 'sap' drinken", denk ik nog.
Deze vreemde eetgewoontes gaan zo nog een poosje door totdat ik in de gaten krijg dat ik af en toe wat symptomen voel van een eventuele zwangerschap. "Maar dat kan helemaal niet bij mij", denk ik nog hardop, "dus ik zal binnenkort wel ongesteld worden".
Totdat ik merk dat er af en toe wat wit vocht uit mijn borsten komt.
"Zou het dan toch?"
"Nee... dat kan je ook hebben voordat je menstruatie krijgt, toch????"
Maar na een paar dagen wikken en wegen en mijn vriend 's nachts melden: "Schat, ik word toch ongesteld, hoor", om later weer te melden dat ik denk dat we zwanger zijn...

Na een paar dagen hield ik 't niet meer uit en heb een test gekocht...
"Wat vreemd, zie ik een streepje? Of is het gezichtsbedrog?" Het is ook zo vaag. Ik zal me wel vergissen want later lijkt het gewoon weer helemaal wit.
Dat streepje laat me niet los, is het er nu wel of nu niet??? Knaag, knaag.
Dan maar weer over een paar dagen een test doen, van een ander merk, Clearblue maar meegenomen, een dubbelverpakking, wel zo handig voor later.
Urine in potje, testje erin... zie tergend langzaam vocht optrekken. Ik zie weer zo'n vaag streepje, maar toch wat duidelijker dan de eerste test. In de bijsluiter staat je bent zwanger ook indien het een vaag streepje is... "Vaag? Vaag?"
Hoera, bibber de bibber, WE ZIJN ZWANGER!!!!!!
Pff en dat al 3 weken! Hoe kom ik ooit die enge onrustige 3 maanden door?
De huisarts gebeld, datum genoemd... ben ik nu dus 5 en halve week zwanger. Zo dat schiet lekker op. Bijna op de helft, zal ik maar denken... 7 December zal ik uitgerekend zijn.

Volgende keer vertel ik meer, lezen jullie met me mee?
Tot gauw en lieve groeten van Marian...

Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld