Twee kaarsjes uit mogen blazen

, 1.131 keer bekeken
Hallo mensen,

Als ik bezig ben met Ray dan valt het me steeds op hoe verschillend de gebroeders zijn. Randy lachte weinig, maar Ray is een echt lachebekje. Randy hield er niet van om verkleed te worden, Ray zit breed te lachen wanneer ik dat doe. Ray glimlacht zelfs als hij met zijn flesje in zijn mond zit, heel lief, alleen loopt de melk dan uit zijn mond. Het is gewoon een vriendelijk en vrolijk manneke.
Ray is ook begonnen met kwijlen. Zouden er tandjes doorkomen? Nee, nee, ik ga niet voelen! Dat heb ik bij Randy ooit eens geprobeerd en dat heb ik geweten.

20/03/2003: de oorlog breekt uit. Tegen beter weten in hoopte ik dat mijn zonen konden opgroeien in een wereld zonder oorlog. Ik hoop echt dat dit niet escaleert.

Laatst kwijlde Ray en Randy zag dit.Hij vond het blijkbaar vies want hij zei: "Bah", en met een doekje maakte hij Ray zijn mondje voorzichtig schoon.
Randy begint nu meer en meer te praten. Hij maakt alleen nog geen onderscheid tussen eten en drinken. Het is allebei "happen" en ja, dat is wel eens lastig. Wel horen we elke 2 dagen een nieuw woord, soms zelfs elke dag.
Nu het weer beter wordt, speelt Randy ook buiten. Dat vindt hij prachtig. Alleen als het tijd wordt om binnen te komen, is het huilen, hard huilen… Hij was een keer zo boos op mij dat hij zijn nageltjes in mijn gezicht zette. Drie dagen later was het nog te zien.

Ray kan zich nu ook goed vermaken in zijn box. We hadden er een ballon in gelegd, dat was dikke pret. We zagen de ballon alle kanten uitgaan, zelfs de hoogte in. En aan zijn geluidjes te horen had hij de grootste lol.

De voorbereiding van Randy's tweede verjaardag zijn in volle gang. Deze keer gaan we het op zijn Balinees doen of met andere woorden: veel en lekker eten. Rini is al maanden geleden begonnen met de voorbereiding.

Wat eten betreft. Randy doet soms moeilijk met eten 's avonds. 's Middags niet, dan eet hij ons de oren van het hoofd. Maar het avondeten is soms een ramp. Op een dag ontdekten we wat ontbrak in zijn eten. We aten Chinese kool en hij wou zijn portie niet opeten. Maar hij maakte wel even duidelijk wat er bij moest: hij wou sambal... En toen at hij zonder problemen... Zijn afkomst verloochent zich niet.
Oh, en Randy kan nu ook al met zijn elektrische scooter rijden. Hij heeft hem al meer dan een jaar, gekregen van zijn oom Gerard, maar nu kan hij er eindelijk mee rijden.

Gisteren hebben we dan de verjaardag gevierd, het werd voor Randy een groot succes. Er waren genoeg andere kinderen om lekker mee te spelen en een hoop lekkere hapjes voorhanden. Toen we aan de taart begonnen, had hij al niet veel interesse meer. Toen het feest afgelopen was en we enigszins opgeruimd hadden, viel hij prompt in slaap.
Ook voor Ray was het een drukke dag. Hij wou die middag niet slapen, waarschijnlijk door al het lawaai. Maar de dag erop heeft hij bijna de hele dag geslapen.

Randy kijkt nu ook graag naar Teletubbies, daar is hij echt dol op. We hebben twee videobanden van de Teletubbies en die worden elke dag bekeken. Daarom kozen we ook voor zijn verjaardag een taart met Teletubbies. Die poppetjes sleept hij veel met zich mee.Laatst had ik Pooh vast en ik vroeg hem: "Wie is dit?"
"Poooooh", was het antwoord. Ik helemaal blij en trots…
Ik pakte Tinki-Winki en vroeg hem: "Wie is dit?"
"Poooooh...."
Hmmm, oké…

Frank

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld