Papa en zijn grote mond.

, 1.954 keer bekeken
In het vorige stukje schreef ik dat Randy zo gemakkelijk was. Maar ik had dat verhaaltje net opgestuurd en Randy werd heel zeurderig. Ik en mijn grote mond...
Achteraf bleek dat hij problemen had met zijn darmpjes. Hij was overgestapt op andere melk en daar reageerde hij blijkbaar even op. Na 4 dagen was hij weer helemaal de oude.

Laatst zat Rini op bed samen met Randy. Ik was wat te drinken gaan halen voor hem. Terwijl ik met de limonade naar boven loop, begin ik te zingen. Rini zei dat toen hij mij hoorde, hij heel vrolijk werd. Leuk toch...
Randy wordt nu nog wel eens wakker als wij naar bed gaan. Dan nemen we hem even tussen ons is en krijgt hij wat te drinken. Hij geniet echt van dat geknuffel van papa en mama. Gelukkig gaat hij daarna zonder protest weer slapen in zijn eigen bedje.
's Middags wil hij niet meer zo veel slapen. Wij zijn naar Amsterdam geweest, naar een evenement waar mensen uit Bali bij elkaar komen. We deden dit met de trein en bus en Randy is de hele dag wakker gebleven. En de hele tijd vrolijk.

Hij krijgt nu ook steeds meer andere dingen te eten, een keer bepaalde hij zelf dat hij iets nieuws wou door het gewoon van het bord te pakken. Tja, friet vindt hij dus ook lekker maar toen hij wou proberen hoe bloemen smaken, hebben we toch maar ingegrepen.
Hij is ook met ons naar het zwembad geweest. Dat was een feest voor hem, spelen en spetteren in het water. Het was een groot succes. We hebben daar twee uur doorgebracht en thuisgekomen, heeft hij 3 uur geslapen!!! Wow, dat is uitzonderlijk.
Op zijn buik wil hij niet liggen, dat vindt hij absoluut niet leuk. Staan en zitten vindt hij wel leuk. Als we hem laten staan, hoeven we hem alleen in balans te houden. Zijn beentjes zijn sterk genoeg.

Hij begint nu ook vaak 's nachts te huilen. Zodra hij een van ons ziet, glimlacht hij even en valt dan weer in slaap. Raar jong...
Laatst werd oma wakker van Randy's huilen. Ze ging kijken en... Hij lag volledig gedraaid in bed, zijn hoofd aan het voeteneind etc. Hoe krijgt hij het voor elkaar?
Als mama thuiskomt en hij ziet haar dan spreidt hij zijn armpjes en tovert een brede glimlach tevoorschijn. Lekker vertederend...
Als ik 's avonds thuiskom, ga ik na het eten even met Randy spelen. Hij gilt daarbij soms zo hard. Dat doet hij altijd als hij plezier heeft. Maar soms gilt hij zo hard dat ik niet verbaasd zal zijn als plotseling de kinderbescheming voor de deur staat.
Dit gillen is niet altijd een succes. Soms gaan we op bezoek bij vrienden die een kindje hebben dat een maand ouder is dan Randy. Als Randy dan zo'n gil geeft, is het brullen geblazen bij de ander.

Wat hij ook heel leuk vindt, is de muziek van Toy-Box. Ik ga dan altijd een beetje maf zitten doen op de maat van de muziek en dan ligt Randy in een deuk. Gelukkig kan men mij dan niet zien, anders heb ik die mensen in die witte jassen voor de deur...
Soms als ik in de nacht naar de toilet moet, ga ik wel eens bij hem kijken. Zoals hij daar ligt met zijn knuffelkonijn, net een engeltje.
Randy is groter dan de gemiddelde baby van zijn leeftijd (volgens de wijk) en dat merken we wel. De Maxi-Cosi begint hem een beetje te krap te worde, en hij is pas 6 en een halve maand oud. Hij groeit gelukkig niet nu meer zo hard.

Ik ga weer sluiten,
tot de volgende keer,
papa Frank

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld