Nieuwe avonturen

, 1.392 keer bekeken
Het is weekend en Ray en Randy zijn lief aan het spelen. Randy valt en komt even bij mij uithuilen. Hij heeft zich echt pijn gedaan want mijn oren tuiten van het geluid dat hij tijdens het huilen produceert.
Langzaamaan wordt hij stiller, maar door zijn gehuil besluit Ray om solidair te zijn en zet het ook op een huilen (meestal trekt hij zich er niets van aan en soms lacht hij er zelfs om). Maar Randy wordt langzaam stiller terwijl ik hem knuffel. Even later is hij stil. Als ik hem op de bank wil zetten, merk ik dat hij in slaap is gevallen. Dus leg ik hem op de bank. Vervolgens neem ik Ray over van Rini want die huilt ook nog steeds. Even later is die ook stil want ... Hij slaapt ook!
Ik durf mijn vrouw niet vast te pakken, straks slaapt zij ook...

We hebben mooi weer en ik ga een uurtje met Randy uurtje naar het park, daar kan hij lekker spelen.
Hij is nog steeds verlegen, hij maakt moeilijk contact met de andere kinderen daar en daarom speelt hij dan veel alleen. Hij heeft wel veel plezier maar ik zou het nog leuker vinden als hij met anderen speelt. Maar daar heeft Randy tijd voor nodig.

Ray is nu 4 maanden oud. Tjonge, wat gaat dat snel. Hij mag nu ook fruithapje hebben, maar dat is nog geen succes. Toch blijft er niets meer over, daar zorgt Randy wel voor.
Wanneer Ray 4,5 maand oud is, begin ik zijn taaltje door te krijgen. Ik kan zelfs al een mop in de babytaal vertellen: "Kie ka ku ke koh
ke ke ke kia kolo
ku ku kah
ki ki ke ki."
Toen ik dit tegen Ray zei, begon hij eerst te glimlachen en toen echt te lachen. Of lachte hij omdat ik me idioot aanstelde? Weet iemand nog een paar leuke moppen voor Ray?

Randy is helemaal weg van de Teletubbies.
Laatst zat Ray in zijn wipstoeltje met zijn melk en Randy keek naar de Teletubbies. Randy ging bij Ray op de grond zitten en begon hele verhalen tegen Ray te vertellen. Ik hoorde zo af en toe "Poo", "Bal" en "Lala". Hij zat dus Ray uitleg te geven over de Teletubbies.
Soms als Randy iets heel graag wil dan komt hij naar ons toe, pakt met zijn beide handjes ons hoofd vast en stelt de vraag. En vervolgens zorgt hij ervoor dat we van ja knikken. Wat een boefje!
Randy speelt nu ook verstoppertje. Dan verstopt hij zich ergens in huis en wij moeten zoeken. Soms staat hij midden in de kamer met een handdoek over zijn hoofd en dan kunnen we hem toch nog niet vinden. We horen hem wel lachen, maar waar zit hij nou?
We hebben voor Randy een speeltent gekocht. Dat is een groot succes want die kleine boef is daar heel blij mee. Wij moeten ook vaak met hem in de tent en dat lukt maar net.

Randy geeft veel om zijn broertje, dat merken we aan alles. Zo waren we op tweede paasdag bij mijn ouders. Daar speelt Randy graag boven met mijn broer, maar als Ray boven slaapt, mag hij niet boven spelen.
Tijdens het eten sliep Ray en plots ging Randy bij de trap naar boven staan. Hij wees naar boven en gaf aan dat hij naar boven wou. We zeiden: "Nee", maar Randy bleef doorgaan en toen ik hem vroeg te komen, deed hij dat niet. Ik werd het beu en wou hem gaan halen. Bij de trap aangekomen, snapte ik plotseling waarom Randy zo dwars was: Ray was aan het huilen en op zijn manier probeerde Randy ons dat te vertellen.
Ray kan al een beetje zijn eigen flesje vasthouden. Dat is wel zo gemakkelijk alleen soms lukt het Ray niet. We hoeven dan maar aan Randy te vragen om Ray te helpen en hij gaat dan het flesje vasthouden.
Randy maakt zich ook al nuttig in huis. Hij kan ons masseren en dat doet hij best goed. Wij gaan op onze buik liggen en Randy gaat dan over onze rug lopen. Het werkt heel ontspannend, alleen dat springen is iets minder…

Ray is nu bijna 5 maanden oud en zijn beentjes kunnen zijn gewicht al dragen. Hij draait zich al op zijn zij en heeft al een paar favoriete speeltjes, die hij zonder problemen kan pakken.
Ray is ook heel blij met zijn broer. Hij begint meteen te lachen als hij Randy ziet. Het is echt fantastisch om die 2 samen te zien. We hopen dat ze zulke dikke maatjes blijven.
Als het mooi weer is, gaan we met de 2 boefjes naar het park. Randy kan daar heerlijk rondrennen en spelen.
Soms komt hij echt smerig terug en dan moet hij eerst in bad. Maar ja, hij heeft zo'n plezier. Soms zetten we de tuinslang op hemen dat vindt hij ook prachtig. Dan is hij ten minste weer een beetje toonbaar en zijn wij zeker dat we wel onze zoon uit het park hebben meegenomen.

Randy kan ook al een beetje tellen, als mama zegt: "Een, twee", dan zegt hij: "Zes!"
Mama zegt dan: "Drie" en hij zegt: "Zes" enzovoort…
Hmm, zo zal hij nooit een accountant kunnen worden.

's Morgens vroeg geef ik Ray te eten. Zodra hij zijn flesje leeg heeft, eet ik terwijl hij op mijn schoot zit. De laatste dagen volgt hij precies wat ik doe, als mijn boterham te dichtbij komt dan grijpt hij erna... "Nee, afblijven, mijn boterham!"

Randy heeft nu een nieuwe truc om te protesteren. Als iets hem niet zint, gaat hij overgeven. Hoe komt hij daar toch bij? Eerst dachten we dat hij ziek was, dat hij daarom vervelend was. Na een paar keer merkten we op dat het gewoon een trucje van hem is. "Ach ja, dat hoort erbij", zullen we maar zeggen. Maar nu we het doorhebben en hem bestraffen, is het gelijk afgelopen.

We hebben ook een bedrijfsuitstapje naar de Efteling gehad. Ray mocht een dagje naar opa en oma en Randy heeft echt genoten van deze dag en de attracties. Op een gegeven moment zat hij zelfs te zingen. Eenmaal terug thuisgekomen, viel hij snel in slaap en bleef 12 uur lang slapen. Zo was die even uitgeput!! Dit doen we nog eens als Ray en Randy wat ouder zijn zodat ze er allebei van kunnen genieten.
Van opa en oma hoorden we dat Ray het ook prima naar zijn zin had. En opa en oma zelf trouwens ook.

Randy wordt langzaam minder eenkennig. Toen we op moederdag bij mijn moeder waren, kreeg de buurvrouw ook visite van haar zoon en kleindochter Yana. Randy en Yana (1 jaar) hebben heel lief samen gespeeld.
De volgende dag gingen we bij hun op visite. Weer zaten ze lief samen te spelen en ze deelden samen een stuk cake. Alleen gaf Randy een flink stuk aan zijn moeder… In bewaring...

Groetjes,
Frank

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld