De Flopvader: De impact van een baby in huis

, 1.356 keer bekeken

Je zou haast denken, na 2 keer zal die derde keer wel meevallen. Alles wat ons nu overkomt, die babydingen, dat is gewone kost geworden. Helaas, we zijn thuis gekomen met ons derde dochtertje en we moesten al na enkele dagen toegeven: dit went niet. Een baby in huis heeft zijn impact op je leven, je slaap, je planning, je handelingen, op alles eigenlijk. Diep vanbinnen wist ik wel dat de komst van ons derde kindje de zaken hier thuis alleen maar wat drukker zou maken. Maar ergens verdrong ik die gedachte en trachtte positief te blijven. Ik gaf mezelf een schouderklopje en zei ‘dat komt wel goed’.

Een baby in huis heeft zijn impact. Mama en ik slapen een stuk minder en dat leidt soms tot frustraties over banale zaken. Vermoeidheid weegt door op de gemoedstemming. De twee zusjes slapen ook minder lang. Al hebben de sint en het winteruur daar ook hun aandeel in momenteel. De nachten zijn onderbroken, en zelfs al weten we dat dit uiteindelijk overgaat, het is lastig. Voor papa, maar vooral voor mama. Begrijp me niet verkeerd, ons baby’tje is een droom van een kindje. Overdag horen we haar bijna niet, ’s nachts dan weer wat meer. Maar ze is lief, rustig en voldaan, de hele dag door. Ja, waar zit ik dan eigenlijk over te klagen?


Alle dagelijkse dingen zijn precies wat moeilijker geworden. We moeten steeds denken ‘en hoe gaan we dit en dat doen met de baby erbij?’. Dergelijke overlegmomenten tussen mama en papa zijn dagelijkse kost geworden. We ondervinden dat zelfs al is het ons derde kindje, hetzelfde gevoel van bij ons eerste en het tweede weer aanwezig is. Mama en papa schakelen in overdrive. Volgens mij betert alles wanneer ons kleinste prinsesje gaat doorslapen ’s nachts. Dan kunnen mama en papa frisser aan de dag beginnen en de obstakels nog beter overwinnen….En misschien net op het moment dat ons kleinste meisje zoetjes droomt is er een grotere meid die een nare droom krijgt. Dat is het leven van een mama en papa, karma ten volle.

Je zag het hierboven misschien niet staan? We zijn dolgelukkig met onze drie meiden.
Maar zeggen dat alles rozengeur en maneschijn is leek me wat overdreven, niet? Ons kleinste meisje is ondertussen 1 maand oud, we zijn superfier op haar.

Tot volgende maand,
Kris aka De Flopvader

Bezoek ook eens mijn blog op http://deflopvader.be

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld