Vrouwenarts = vertrouwensarts

, 1.749 keer bekeken
Dit lees ik dit weekend op de website van en voor gynaecologie en obstetrie... En als ik er over nadenk, dan denk ik dat het wel helemaal waar is.
Hoe belangrijk is het niet dat je vertrouwen hebt in de arts bij wie je je letterlijk bloot geeft?
Ik was er voor mezelf al achter dat een gynaecoloog waar je jezelf kan en mag zijn belangrijk is. Waar je je angsten, twijfels kan uiten zonder dat hij/zij denkt: "Mijn god, wat een zeurmie."
Als ik zo om me heen hoor en lees, besef ik toch maar al te goed dat ik het tref met mijn eigen gynaecoloog. En dat ik niet de enige ben die daarover denkt bleek afgelopen vrijdag in de wachtkamer van de poli.

Het spreekuur van mijn gynaecoloog liep uit. Toen men ons dat kwam meedelen, was er een vrouw, ik denk iets jonger dan ik (maar dat kan ik mis hebben), die zei: "Ik heb ze hier allemaal gehad maar Dr. X is toch de beste…"
Ik ben helemaal pro Dr. X… En ik kon me niet inhouden van lachen…

Afgelopen zondag toen ik mijn gynaecoloog weer sprak, kon ik het niet laten en vertelde ik dat even. Tomaten in de aanbieding, maar wel leuk voor de arts zelf dat toch even te horen.
Ik ben toch van mening dat in het ziekenhuis waar ik loop, deze arts de beste is... Vrouwenarts is vertrouwensarts... Dat blijkt maar weer.
Geen vraag teveel…, merk ik steeds maar weer smile.gif

Terwijl ik nu bezig ben met deze nieuwe column, bedenk ik me wel dat ik in een bevoordeelde positie zit want samengewerkt met deze arts, maakt dat ik de mens achter de arts ook wel ken.
Ik ben er gerust in, morgen heb ik de 5de IUI en dan is het weer afwachten. Probeer mezelf niet gek te maken… Maar moeilijk is het soms wel.
Allerlei gedachten dwarrelen door me heen... De hormonen gieren door mijn lijf en doen me van alles voelen, ook dingen die ik beter niet kan voelen... Moeilijk om met je emoties om te gaan. Vandaag vrolijk, morgen een humeur voor pest... Ik neem het er maar bij.
Ik ben in ieder geval opgelucht dat ik weet dat mijn eigen gynaecoloog de IUI doet...… Alsof ik dan vertrouw dat het ergens beter gaat...…
Vrouwenarts is vertrouwensarts... Dat blijkt maar weer...

Annelies

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld