Verzekeringsperikelen

, 1.665 keer bekeken
Einde in zicht...…
En zo stilaan maar zeker, realiseer ik me dat IUI niet meer zal brengen wat we hopen: een baby. En stilaan maar zeker, bekijk ik de volgende stap... En op een dag realiseer ik me dat ik daar ook wel aan toe ben, hoe moeilijk het ook is om me te moeten realiseren dat het misschien wel een definitief einde is..

Na het gesprek met de gynaecoloog besluit ik mijn verzekering in te lichten... Dat het veel voeten in de aarde zou hebben, wist ik. Maar dat het zo een gekkenspel zou worden...… Megodjes!

Om te beginnen is er in Nederland op het gebied van fertiliteit heel veel veranderd. Kijk maar eens op freya.nl, daar kun je heel veel informatie vinden over het hoe en wat met de verzekering. Ik ben in de tijd overgestapt omdat ik dacht: als het nodig is, kan ik er gebruik van maken.
Het ziekenhuis waar ik loop, werkt samen met Gent. Dus was voor mij de beslissing dat ik naar Gent zou gaan, snel genomen. Dat de verzekering daar wel eens heel moeilijk over zou kunnen doen. Tja, dat had ik me misschien minder gerealiseerd.
"Neen, hoor, mevrouw, dit hebben we nog nooit gehoord. We bellen u straks terug."
Belt het mens achter mijn rug om, zonder mijn toestemming, even mijn gynaecoloog op... Dat moet je maar durven. Maar kom, ik kon bezwaar aantekenen...…
Een andere optie: Zwolle. Maar ik wil het voortraject gewoon in het ziekenhuis waar ik loop, doen en dus geen polonaise van andere gynaecologen aan mijn lijf. Ben ik nu moeilijk?

Ondertussen wacht ik gewoon af. Ik zie het wel allemaal... Heb het druk met 1001 dingen...
De laatste IUI is niet doorgegaan... Ik vond het zonde om de laatste IUI aan 1 eicel te hangen.. Vorige maand had ik er gigantisch... Deze maand reageerde ik er amper op. Maar ik vind het wel oké. "Moet zo zijn", bedenk ik bij mezelf.
Ik ben druk in mijn hoofd, en ik probeer het boek dat stoffig is, zo stilaan dicht te slaan. Misschien dat het dan allemaal wat beter gaat...…

Annelies

Vorige Volgende

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld