Werken en borstvoeding geven...

, 2.492 keer bekeken

Hoi iedereen,

Ik ben Nele, 23 jaar oud en op 5 maart 2002 heb ik een dochtertje gekregen, dat Nena heet.
Ondertussen is ze zes maanden oud en ik geef nog steeds borstvoeding. Ook nu ik ga werken, is dat geen probleem.
In het begin was het inderdaad zeer vermoeiend. Het was soms net alsof ze me letterlijk en figuurlijk leegdronk. Ik kreeg dorst, honger en zelf ook werd heel moe als ze dronk! Daarbovenop had ik ook een enorme kloof aan de rechterkant. Maar ik wilde volhouden voor mijn schatje en daar ben ik nu heel blij voor! Bij de apotheek ben ik "tepelhoedjes" gaan halen en toen deed de kloof veel minder pijn. En uiteindelijk is ze genezen.
Toen ze 4 maanden was, kreeg Nena tussen16 en 17 uur fruitpap in plaats van de borst. En zo kon ik zonder problemen terug gaan werken toen ze 5 maanden was. 's Morgens kreeg ze om 7 uur 30 borstvoeding. Daarna ging ze naar de onthaalmoeder, waar ik haar 's middags borstvoeding kwam geven. In de namiddag kreeg ze fruitpap en 's avonds was ik er weer om opnieuw de borst te geven (rond 19 uur en rond 21 uur).
Nu is ze dus zes maanden en we doen het nog steeds zo. Wel zijn we aan het proberen om de middagvoeding te vervangen door een middagmaal: aardappeltjes, groentjes en vlees of vis dus. Het begint al aardig te lukken, al wil ze als dessert nog steeds wat moedermelk!

Ik hoop dat ik met mijn verhaal wat moedertjes aanzet om toch borstvoeding te geven of vol te houden. Het is zo goed voor jezelf en voor je kleintje! En het is dus ook mogelijk voor werkende moeders. (Ikzelf werk van 8 tot 12 en van 13 tot 17 uur 30.) Veel succes aan al de toekomstige moeders! En een dikke pluim voor al de borstvoedingsmoeders!

Nele en Nena

P.S: Ik wil met mijn verhaal niet zeggen dat moeders die geen borstvoeding geven, minder goede moeders zijn, hoor! Soms gaat het, door omstandigheden, echt niet of geef je ze gewoon liever een flesje.
Ieder zijn voorkeur natuurlijk.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld