Toch weer voor borstvoeding kiezen?

, 2.104 keer bekeken

Hallo allemaal,

Ik ben momenteel twee maanden zwanger. En ik zit me nu reeds af te vragen of ik er wel goed aan doe om weer met borstvoeding te beginnen.
Dit is mijn derde zwangerschap. De eerste keer gaf ik 4 en een halve maand borstvoeding maar het werd uiteindelijk een zwaar gevecht met mezelf. Ik twijfelde constant of mijn dochter wel genoeg melk kreeg. Zeker 's avonds leek het wel alsof ze niet genoeg had en was ze zeer onrustig.
Toen ze drie maanden oud was, ben ik begonnen met afbouwen omdat ik het echt moe was. Ze sliep dan wel lange nachten (7 uur op 7 weken en 11 uur op 11 weken), maar overdag was het toch zwaar. Uiteindelijk ben ik helemaal gestopt toen ik weer begon te werken. Ze had wel een goed gewicht, hoor, maar op dat moment zie je het allemaal heel emotioneel.

Bij de tweede ging het er heel anders aan toe. Vanaf de eerste dag huilde onze zoon uren aan een stuk. Ik kreeg hem pas na 3 dagen eventjes kalmer. Ik was mijn zelfvertrouwen al kwijt van in het ziekenhuis. 's Nachts moest ik er om de drie uur eten geven. Ik kon niet slapen van de stress. Overdag begon hij vanaf 's middags heel onrustig te drinken en was het net alsof hij nooit genoeg kreeg of tevreden was.
Van Kind en Gezin kreeg ik ook niet de gewenste hulp. Ze dachten dat het krampen waren en dat onze zoon babymassage moest krijgen. Na 3 weken ben ik met de borstvoeding gestopt omdat ik me depressief begon te voelen. Mijn zoon kwam nochtans goed bij. Ik dacht dat het met de flesvoeding wel ging beteren maar dat bleek ook een ramp te zijn.
Drie maanden later en na alle soorten flesvoeding te hebben geprobeerd, wou mijn zoon niet meer eten. Na drie specialisten kwam er het verdict: onze zoon had een melkallergie. Het heeft toen nog een maand geduurd vooraleer hij die speciale voorverteerde melk wou drinken maar vanaf dan is het echt bergop beginnen gaan. Nu is onze zoon een zalig kind.

Nu sta ik, met heel mijn verleden, weer voor die vreselijk moeilijke periode van borstvoeding. Ik wil het op zich graag maar ik word nu al zenuwachtig en gestresst als ik denk aan de vele slapeloze nachten die ik dan tegemoet ga.
Zijn er moeders die me raad kunnen geven want ik wil er niet aan denken dat ik weer depressief zal worden door die hele borstvoedingstijd.

Groetjes,
Sofie

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld