Toch nog eens proberen?

, 2.310 keer bekeken

Ik was er altijd van overtuigd dat ik borstvoeding ging geven, dus begon ik er na de geboorte van mijn eerste kindje vol goede moed aan. Helaas liep het niet zoals ik verwacht had.
Al vrij vroeg kreeg ik een borstontsteking maar vastberaden als ik was, ging ik vrolijk (nou ja, vrolijk) door met kolven, aanleggen, tepels masseren, tepelhoedjes en de rest van het ritueel, want ik moest en zou borstvoeding geven. Uiteindelijk was het enige dat ik kolfde een bloederige pusachtige melk die ik te vies vond om aan mijn kindje te geven. Volgens de verloskundige kon dit geen kwaad want als het niet goed zou zijn, zou mijn kindje het niet drinken.
Uiteindelijk heb ik op advies van mijn verloskundige toch mijn pogingen gestaakt. Ongeveer 3 weken en twee antibiotica kuren later was de borstontsteking een abces geworden en moest dit operatief verwijderd worden. Al met al geen pretje.

Inmiddels ben ik zwanger van mijn tweede kindje en wil dolgraag weer borstvoeding gaan geven, gewoon omdat het goed is voor moeder en kind. Alleen ben ik bang dat het weer hetzelfde zal zijn als de eerste keer.
Wie heeft dit ook meegemaakt? En wie heeft bij de tweede toch doorgezet en vindt dat ik het gewoon moet proberen?

Karin

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld