Soms moet je stoppen met borstvoeding.

, 2.714 keer bekeken

In november 2000 werd onze dochter geboren. Ik begon met borstvoeding geven en het liep meteen als een trein. Het deed geen pijn en ik had meteen volop melk.
Vanaf week 7 begonnen de problemen. Ik kreeg de ene migraineaanval na de andere en omdat ik zelf voedde, mocht ik geen medicijnen innemen. Op een gegeven moment was het zo erg dat mijn moeder in huis was om op onze dochter te passen terwijl ik in bed lag. Als ze moest eten, maakte mijn moeder mij wakker en sleepte ik mij uit bed om er na de voeding meteen weer terug onder de wol te kruipen.
Na 2 weken hield ik het niet meer uit en wilde stoppen met zelf voeden. Ik heb toen een vereniging gebeld, die advies gaf aan vrouwen die zelf voeden. Daar werd mij een schuldgevoel aangepraat, ik moest mij niet aanstellen en alleen aan het kindje denken. Hierdoor ploeterde ik maar door.
Na nog 1 week vond mijn man het welletjes en heeft toen het consultatiebureau gebeld. Daar kregen wij het volgende advies: stoppen en meteen overgaan op de fles. Borstvoeding is belangrijk maar je moet er niet zelf aan kapot gaan. Wij hebben dit advies opgevolgd en na 1 week waren de aanvallen volledig weg, ik mocht mijn medicijnen immers weer innemen.
Later heb ik nog het volgende ontdekt: vrouwen die al gevoelig zijn voor migraine hebben een zeer hoge kans op meer aanvallen als ze zelf voeden. Het hormoon, dat voor de aanmaak van melk zorgt, zorgt ook voor meer aanvallen.

Al met al wil ik dit nog zeggen: borstvoeding is belangrijk voor je kindje en zeker het beste. Ik heb de eerste 7 weken genoten van het zelf voeden. Maar als het om de een of andere reden niet gaat, voel je dan niet schuldig en ga over op de fles. Je kindje heeft meer aan ouders die goed in hun vel zitten dan ouders die tegen beter weten in door willen gaan met borstvoeding. Luister naar je eigen hart en gevoel en laat je door niemand een schuldgevoel aanpraten.
Bij een tweede kindje zou ik weer beginnen met zelf voeden maar bij de eerste de beste migraineaanval, zou ik meteen overgaan op de fles.

Groetjes van Gerdy

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld