Borstvoeding

Regelmatig verschijnen er op deze pagina nieuwe verhalen.
Waarom niet het jouwe?

Heb je een leuk, lief, ontroerend, grappig of nuttig verhaal over je zwangerschap, je bevalling, je kinderen, je kleinkinderen, je vaderschap, ... (kortom, als het maar met kinderen te maken heeft), klik dan hier en je kunt het meteen neerpennen of copy/pasten.

Borstvoeding? Nooit meer!

, 2.401 keer bekeken
Na een zware bevalling in het ziekenhuis startte Esther meteen met borstvoeding. Volgens de verloskundige liep de borstvoeding erg goed maar na een week, bleek hij bijna niets te zijn bijgekomen. Vijf dagen later werd Rik weer gewogen. Hij was slechts 5 gram bijgekomen en moest dus bijvoeding krijgen. Maar toen liep het helemaal mis...

Stille ondervoeding

, 2.448 keer bekeken
De borstvoeding, die bij haar zoontje niet lukte, leek bij haar dochtertje wonderwel te verlopen. Tot Brigitte merkte dat Nienke na meer dan een week nog 500 gram onder haar geboortegewicht zat. De huisarts stuurde haar door naar het ziekenhuis waar men ontdekte dat Nienke aan stille ondervoeding leed.

Postnatale depressie

, 2.019 keer bekeken
Na een slopende zwangerschap en een relatief gemakkelijke bevalling werd haar dochtertje geboren. Deze mama had voor borstvoeding gekozen maar omdat haar kleine meid een wel heel goede zuigreflex had, verliep het voeden niet pijnloos en/of gemakkelijk. Toen er door haar omgeving steeds meer kritiek gegeven werd, ipv even te luisteren naar haar verhaal? Zonk ze langzaam maar zeker weg in een depressie.

De weg naar borstvoeding

, 1.997 keer bekeken
Toen haar dochtertje geboren werd, koos Miena heel bewust voor flesvoeding. Bij haar tweede dochtertje stak de twijfel de kop op. Het feit dat haar vriendin probleemloos borstvoeding gaf, was voor Miena de doorslag en ondertussen krijgt haar zoontje al 6 maanden borstvoeding.

Borstvoeding...

, 2.181 keer bekeken
Toen deze mama zwanger was, stond al vrij vlug vast dat ze haar kindje borstvoeding wou geven. Maar toen ze talloze horrorverhalen moest aanhoren, begon ze te twijfelen. En toch? Na de bevalling ging ze ervoor!

Toch weer voor borstvoeding kiezen?

, 2.048 keer bekeken
Sofie is net voor de derde keer zwanger. Toch zit ze zich nu al af te vragen of ze al dan niet borstvoeding zal geven? De eerste twee keren was dit niet zo goed meegevallen, dus... Zou ze het nu toch een derde keer proberen? Of niet?

Toch nog eens proberen?

, 2.263 keer bekeken
Karin wou haar eerste kindje heel graag borstvoeding geven maar toen ze een borstabces kreeg, moest ze noodgedwongen stoppen. Nu is ze zwanger van haar tweede kindje en weer wil ze borstvoeding geven. Maar durft ze het wel aan?

Borstvoeding: mijn leerproces...

, 2.154 keer bekeken
Als sinds het begin van haar zwangerschap was San vastbesloten borstvoeding te geven. Het is immers nog steeds de beste voeding en bovendien iets heel natuurlijks. Maar hoe natuurlijk borstvoeding geven ook is, het is ook een leerproces, met vallen en opstaan...
Dit verhaal is online geplaatst zoals het bij ons is aangekomen. 9Maand is niet verantwoordelijk voor inhoud, grammaticale fouten, enz.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld