Het borstvoedingsverhaal van Peggy.

, 1.942 keer bekeken

In februari 1998 werd mijn eerste dochtertje geboren. Ik was er rotsvast van overtuigd borstvoeding te geven. Ik begon er dan ook vol goede moed aan. Groot was mijn teleurstelling echter toen bleek dat het steeds een
pijnlijke gebeurtenis was voor mij.
Dankzij een vriendin die een zoontje van twee maanden ouder had en waarbij alles wel vlot verliep, heb ik doorgezet. Zes weken heb ik echt afgezien, gehuild van de pijn, tepelkloven van een halve cm.
De dokter raadde me aan om af te kolven en een tijdje een flesje te geven. Dat was mijn redding. Drie weken heb ik afgekolfd en daarna terug geprobeerd om mijn dochtertje aan te leggen, de tepelkloven waren intussen genezen, ik had geen pijn meer en de borstvoeding werd zalig. Ik heb tot mijn dochtertje acht maanden was borstvoeding gegeven.
Het was telkens weer heerlijk om te doen. Na acht maanden besliste ik ermee te stoppen, omdat ik nog steeds mijn regels niet had en we een tweede kindje wilden. Met pijn in het hart, ben ik er dan mee gestopt.

Ondertussen is ons twee kindje geboren in juli 1999. Tot op de dag van vandaag geef ik nog steeds borstvoeding. Zij is nu bijna 14 maanden. Tot 6,5 maand heeft ze uitsluitend de borst gehad. De borstvoeding verliep veel
vlotter dan bij ons eerste dochtertje. De eerste 14 dagen was het toch nog wel moeilijk.
Nu ben ik zwanger van ons derde kindje en nog steeds geef ik borstvoeding aan ons tweede, 's morgens voor ik naar mijn werk vertrek en 's avonds voor ze gaat slapen. Intussen heeft mijn dochtertje ook al zeven
tandjes, maar die hinderen helemaal niet. Ze kan al vier woordjes zeggen: "papa, wizzy (onze poes), paard en... tet."
Het is zo lief om te zien, tegen de avond aan komt ze afgewandeld naar mij en dan graait ze naar mijn blouse en zegt constant: "tet, tet, tet".

Ik wil er alle toekomstige moeders toe aanzetten om borstvoeding te geven. Ik geef toe, dikwijls is het een moeilijk start, maar eenmaal die achter de rug is, is het overheerlijk, zowel voor de mama, als voor de baby.

Peggy

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld