De weg naar borstvoeding

, 2.048 keer bekeken

Door Miena op 19/10/2004 - 16:54:

Ik ben een mama van 32 en ik geef nog steeds borstvoeding aan mijn zoontje, Noah, van 6maanden. Dit was nochtans niet zo simpel als het klinkt.
Toen mijn oudste dochter geboren werd, kon ik niet snel genoeg de pillen nemen om de borstvoeding te stoppen. “Dat was niks voor mij. Ik ging niet in het openbaar met mijn borsten bloot!”
Mijn dochter was een slechte eter en het werd een gevecht met millilitertjes!
Al snel werd ik de tweede keer zwanger. Toen mijn tweede dochter werd geboren, sprak het voor zich dat ik weer flesvoeding gaf. Maar in de nacht dat ze geboren werd, heb ik de hele nacht met de pilletjes in mijn handen gezeten. Ik twijfelde en het leek wel of ik aanvoelde dat dit meisje wel borstvoeding wou... Maar het leek me zo onnozel om op het laatste moment van gedacht te veranderen en dus slikte ik ze toch. Al snel bleek ik toch wel melk te verliezen en bleek ook mijn dochtertje een borstvoedingsschema’ te hanteren... Zij wel, ik niet dus! Bovendien was ook zij een slechte eter en weer werd het een gevecht met flesjes.
Toen beviel mijn vriendin en die gaf probleemloos borstvoeding. Dat ontroerde me zo dat ik me voornam: “Als er ooit een derde komt, krijgt het borstvoeding!”
Zo gezegd, zo gedaan… Mijn zoontje kwam ter wereld met een longontsteking en heeft moeten vechten voor zijn leven. En ik… Ik kolfde heel getrouw, dag en nacht, af. Er was geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht om hem iets anders dan het beste van mezelf te geven.
Hij was wel een goede eter, wat het natuurlijk ook wat makkelijker maakt. Ik hoop hem nog lang borstvoeding te mogen geven. Want ja, we genieten nog steeds met volle teugen.

Ik heb echter geen spijt dat mijn dochters flesvoeding gekregen hebben. Ze zijn nu ook blakend van gezondheid en we hebben daar ook van genoten (vooral mijn man dan). Bovendien was ik er toen nog niet klaar voor, maar nu wel… En hij zal het geweten hebben!

Groetjes!
Miena

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld