Borstvoeding, ik hield het ruim 2 jaar vol.

, 2.123 keer bekeken

Jennifer werd geboren op 16 april 1999. Ik heb haar van het begin borstvoeding af aan gegeven. Omdat ze bij de geboorte te licht (2 kg 450) was, kreeg ze er de eerste dagen een suikeroplossing bij. In het begin had ik veel pijn maar ik ben blij dat ik heb doorgezet.
Toen ik zes maanden later terug begon te werken, kreeg ze nog 5 keer per dag borstvoeding. Ik schafte me een afkolftoestelletje aan en dat viel goed mee. Het was wel aanpassen, hoor.
Toen ze 1 jaar was, kreeg ze nog 3 borstvoedingen per dag. Ze at ook goed vast voedsel maar de borstvoeding bleef een soort ritueel. Als ik terugkwam van mijn werk, stond ze me op te wachten aan de deur en ze trok me mee naar de slaapkamer voor haar voeding. Dat was echt ons moment.

Na haar tweede verjaardag ben ik gestopt, zij het vooral onder druk van mijn omgeving. Die vonden het niet normaal om zo'n oud kind nog borstvoeding te geven. JammerÂ…
Jennifer is ondertussen al 3 jaar maar ik heb de indruk dat ze zich de borstvoedingsperiode nog herinnert. Soms als we samen in bad gaan, doet ze net alsof ze wil beginnen drinken en dan trekt ze haar meest ondeugende gezicht. Die momenten koester ik echt.

Kirsten

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld