Borstvoeding...

, 2.242 keer bekeken

Op 2 augustus 2002 werd onze kleine Sally geboren. Vanaf het begin van mijn zwangerschap wist ik al dat ik borstvoeding wou geven. Maar ik vond dat mijn omgeving hier ontzettend negatief op reageerde. Volgens hen zou het nooit lukken want je kreeg "zeker" een borstontsteking. Iedereen wist wel een of ander horrorverhaal te vertellen.
Als kersverse zwangere vrouw ben je al snel geneigd om al die kolder te geloven. Maar mijn moeder zei me: "Meid, gewoon kijken hoe het gaat."

Toen het zover was, legde ik mijn meisje aan de borst en alles was meteen goed. Ze dronk alsof ze nooit anders had gedaan. Natuurlijk kwam er wel eens een kloofje maar daar zijn middeltjes voor. En goed aanleggen en droog houden met de juiste kompressen, helpt ook. Elke keer leer je er weer iets bij.
Na 6 maanden liep mijn voeding terug, Sally had veel meer nodig. Tot m'n grote spijt moest ik gaan bijvoeden. Vreselijk vond ik dat. Ik voelde me echt schuldig maar ik wist dat ik er echt alles aan had gedaan.
Toen de voeding steeds minder werd, ben ik voorzichtig overgegaan op flesvoeding. 's Avonds gaf ik dan nog wel de borst en dat moment mis ik nu zo.

Ik vind dat borstvoeding er echt bij hoort, dat het misschien wel het mooiste dat je kindje groeit van wat jij te bieden hebt. Bij een mogelijk volgend kindje hoeft deze mama niet te twijfelen.
Iedereen veel succes!

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld