Zomaar een ochtend...

, 1.738 keer bekeken

Door Hanneke25 op 19/03/2009 - 17:41:

Ik hoor de wekker, het is half 6. Mijn man moet opstaan, hij werkt vandaag en ik ben thuis.

Het is mamadag. Ik hoop dat Mats blijft slapen maar ik weet dat hij wakker zal worden van het licht en de wc die wordt doorgetrokken. En inderdaad, een gaapje, een gilletje, een kreun en vervolgens het tikken van zijn speen tegen zijn bedrand, iets wat hij sinds kort ontdekt heeft. Hij WEET gewoon dat mama niet tegen dat geluid kan en dus binnen een minuut bij zijn bed staat! Ik kom overeind en zoek met half open ogen naar mijn ochtendjas en pantoffels. Vervolgens strompel ik naar zijn kamer. Onderweg hoop ik nog dat als ik zijn speentje geef, hij weer als een blok in slaap valt… Maar van zodra ik zijn kamerdeur opendoe, weet ik dat de dag echt begonnen is. Wat een lucht!

Mats krijgt tandjes en verblijdt ons daarom regelmatig met een heerlijke gele, zure poepluier. Zo ook vanmorgen weer… Hij lijkt geen last van de geur te hebben en vol trots kijkt hij mij met zijn grote ogen aan. Alsof hij wil zeggen: "“Voor jou gedaan!”"
Arm kind, kan hij er wat aan doen dat zijn moeder geen ochtendmens is. Ik zet mijn vermoeidheid opzij en lach naar hem.
"“Goedemorgen Mats, lekker geslapen?”"
Ik rits zijn slaapzak open. Jemig, Mats! Ik zie dat hij "niet “binnen de lijntjes heeft gekleurd"”, zo noemen we dat. Zijn hele bed is nat en geel!
En mijn kind ligt daar lekker te trappelen. Dan moet dus alles uit en omdat ik nog niet op mijn best ben, maak ik het alleen maar erger. Het komt zelfs in zijn haar terecht!
Mats is druk en probeert zich om te draaien. Ik probeer hem uit alle macht terug te leggen en daarbij schiet een van zijn voetjes uit mijn hand, zo door de poep. Mats lacht, ik kan wel janken.

Na een worsteling van ruim een kwartier loop ik met een fris kind, maar inmiddels chagrijnig van de honger, naar beneden. Ik ben inmiddels heel behendig in het maken van de fles met Mats op de arm. We tellen samen de schepjes poeder. Ik vind het heerlijk om Mats de fles te geven. Het is zo knus! Veel knusser dan het geven van een stukje brood. Ik geniet er dus nog even goed van want we zijn al aan het afbouwen. Mats heeft een tik tijdens het drinken. Hij aait zichzelf over zijn hoofd. En dan smelt ik en vergeet ik dat het pas 6 uur is. Lekker mannetje, wat ben je toch mooi!

Hanneke25

Zeiknat en toch mooi

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld