Mijn dochtertje heeft café-au-lait vlekken...

, 3.486 keer bekeken

Mijn dochtertje Megan kreeg cafe-au-lait vlekken toen ze een week thuis was na de bevalling in het ziekenhuis. Ze kreeg er 3 op haar been. Als heel snel merkten we dat ze er nog bij kreeg. Op een paar weken tijd had ze er 10. We gingen met Megan naar de kinderarts. Daar werden we ook doorverwezen naar een oogarts om te controleren of ze geen vlekken op haar oog had. Mocht ze die hebben, kon het namelijk zijn dat ze slechtziend zou worden.
Toen we vaststelden dat Megan ondertussen 20 café-au-lait vlekken had, zijn we met haar naar een dermatologe geweest. Megan was toen 11 weken en de dermatologe was zeer bezorgd. Misschien had Megan wel neurofibromatosis (NF). En dus werden we doorgestuurd naar de afdeling genetica.

Ik ben heel erg bang dat Megan NF heeft. Via verscheidene bronnen bijvoorbeeld Internet,… heb ik geprobeerd om erachter te komen wat het is. Ondertussen heb ik gelezen dat als ze meer dan 6 van die café-au-lait vlekken heeft, men een sterk vermoeden heeft dat ze aan NF lijdt. Ik ben dan ook heel bezorgd en weet niet wat de toekomst gaat brengen.
Natuurlijk weet ik dat ik positief moet denken. Ik hoop dan ook dat het alleen een huidafwijking is en verder niets maar net als iedere andere moeder maak ik me zo ontzettend veel zorgen...
Mijn vraag is: wie kent deze vlekken en wie heeft te maken gehad met NF? Zou iemand mij kunnen helpen te begrijpen wat het precies is en hoe ermee om te gaan?

Bedankt,
Natasja

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld