Met baby naar Suriname?

, 2.739 keer bekeken

Mijn naam is Ellen. Ik ben 27 jaar en nu 24 weken zwanger van ons eerste kindje.
Hiervoor heb ik een miskraam gehad. Ik was toen ongeveer 7 weken zwanger. Ik hoopte toen om weer zo snel mogelijk zwanger te raken. Toen de huisarts me adviseerde om eerst een menstruatie af te wachten, heb ik niet naar hem geluisterd. En dat was maar goed ook, ik was meteen weer zwanger.
In het begin kon ik het niet geloven, dus een echo laten maken en het was echt waar! Wat een feest, we waren dolgelukkig maar tegelijk ook bang... als het maar weer niet mis gaat. Maar tot de dag van vandaag zijn we nog steeds gelukkig en zwanger, inmiddels al 24 weken.
Sinds deze week ben ik ziek thuis omdat ik veel last van mijn rug heb. Ik werk fulltime als kraamverzorgende. Na heel wat baby's en bevallingen te hebben gezien, mag ik er nu zelf aan gaan geloven. Na mijn zwangerschapsverlof ga ik weer werken maar dan als oproepkracht.

Mijn vriend is van Surinaamse afkomst en de rest van zijn familie, zijn moeder, broers en zussen wonen daar(Paramaribo) nog. We zijn er in mei 2000 op vakantie geweest en heb ik kennis gemaakt met mijn schoonfamilie. Ze waren heel hartelijk, gezellig en allemaal even lief.
Daarom baal ik ervan dat er niemand in Nederland woont en dat mijn vriend zijn zoon of dochter kan laten zien. We hebben daarom ook besloten dat, als het kan en alles goed gaat met ons en de baby, we in januari 2002 weer naar Paramaribo, Suriname gaan om ons wondertje te laten zien en kennis te laten maken met de oma, ooms en tantes.
Heeft iemand hier ervaring mee? Om 10 uur te vliegen met een baby van ongeveer 5 maanden en is er iemand uit Suriname die met mij ervaringen uit kan wisselen. Ik ben benieuwd naar de reacties. Alle meningen zijn welkom.

Ellen

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld