Column van Annelies

Amerika - rust...

, 1.776 keer bekeken
Na een heftige behandeling bij mijn osteopaat, vertrek ik met verwarde gevoelens richting Amerika. Ik moet proberen mijn leven thuis, mezelf en mijn twijfels en angsten even achter me te laten.
America, here i come!

Heftige behandeling...

, 1.741 keer bekeken
Gisteren weer naar de osteopaat geweest voor mijn behandeling. Wel vaker loop ik er buiten als een verwarde kip, met mijn emoties onder de arm, niet goed wetende wat er allemaal in me wakker was geschud.

Erfelijkheidsonderzoek...

, 1.605 keer bekeken
Half november trek ik mijn stoute schoenen aan en bel het UZ in Gent om te horen of de uitslag van het genetisch onderzoek in ons dossiers zit. De verpleegkundige vertelt me de dat de onderzoeken bekend zijn.

Een hele poos verder...

, 1.710 keer bekeken
Tussen de laatste column en nu zit twee jaar... Twee jaren waarin heel veel anders is geworden.
Vorig jaar zijn we verhuisd, we hebben het mooie noorden achter ons gelaten en een moeilijk boek hebben we toegedaan. Verdrietig, maar ook opgelucht dat ik de fase van daar wonen achter me heb gelaten.

Eerste IVF

, 2.079 keer bekeken
Ik ben ongi...… En kan dus starten met de eerste IVF. Op 26 september zal ik de uitgangsecho krijgen en nu moet ik starten met de spuiten. Bij de eerste prik voel ik dat het niet goed doe.

Accupunctuur en het tweede intakegesprek

, 1.820 keer bekeken
Vandaag voor het eerst naar een acupuncturist... Ik heb geen idee wat ik er me van moet voorstellen, maar dat zal ik vanzelf wel merken... Ergens vind ik mezelf ook wel heel erg gek. Ik heb immers een naaldenfobie en ga er zowat van wegrennen. De moed zakt me in de schoenen, maar ik laat me door mijn angst niet uit het lood slaan.

Intake IVF/ICSI

, 2.299 keer bekeken
Een dikke drie maanden geleden viel de brief van het ziekenhuis in de brievenbus voor het intakegesprek. Ik weet dat ik toen dacht wat duurt dat toch allemaal nog lang. Immers geen wachtlijsten, maar ja, zomerstop... Wie kent het niet?

Rustpauze

, 2.453 keer bekeken
Eigenlijk is het rustig ten huize... Knopen hebben we eindelijk doorgehakt...…

We hebben tijdens de vakantie rustig kunnen nadenken over wat we willen en wat we vooral niet willen.

Ik ga op reis en neem mee?

, 1.656 keer bekeken
Zo begint het spelletje toch: ik ga op reis en ik neem mee...…
Na de zware maanden die we gehad hebben: de ziekte van mijn oom, ziekte van mijn moeder, het afronden van de IUI-fase en noem maar op,... hebben we besloten om even lekker op vakantie te gaan. Gambia, daar is ons oog op gevallen.

Verzekeringsperikelen

, 1.603 keer bekeken
Einde in zicht...…
En zo stilaan maar zeker, realiseer ik me dat IUI niet meer zal brengen wat we hopen: een baby. En stilaan maar zeker, bekijk ik de volgende stap... En op een dag realiseer ik me dat ik daar ook wel aan toe ben, hoe moeilijk het ook is om me te moeten realiseren dat het misschien wel een definitief einde is..

De wereld staat op zijn kop

, 1.659 keer bekeken
Kerst...
We horen in een vrolijke bui te zijn en ik kijk al uit naar het diner met de familie... Tot opeens de telefoon gaat... Mijn tante is aan de lijn...…Ze doet vaag, zegt dingen maar lijkt wat te verbergen...

Feestdagen

, 1.643 keer bekeken
Ik heb alweer een poosje niet geschreven... Ik heb geprobeerd om alles wat van me af te zetten, maar evident is anders.
Ik heb ondertussen IUI nummer 7 achter de rug.

Reiki

, 1.748 keer bekeken
Vijf jaar bezig en onderhand weet ik het niet meer... Ik zweef tussen hoop en wanhoop... Iedere maand weer hopen en dan dik belazerd worden door je lijf... Je lijkt de wanhoop soms nabij.

Vrouwenarts = vertrouwensarts

, 1.711 keer bekeken
Dit lees ik dit weekend op de website van en voor gynaecologie en obstetrie... En als ik er over nadenk, dan denk ik dat het wel helemaal waar is.
Hoe belangrijk is het niet dat je vertrouwen hebt in de arts bij wie je je letterlijk bloot geeft?

Game over

, 1.695 keer bekeken
Zo ervaar ik het... Game Over.
Vierde IUI ging wat mij betreft goed... Mijn eigen gynaecoloog heeft de hele fase gedaan en ik was er dan ook behoorlijk rustig onder. Het heeft helaas ook deze keer niet mogen zijn.

De tijd vliegt...

, 1.628 keer bekeken
De dagen, lees weken, vliegen voorbij. Ondertussen is het eind augustus...… En op een paar maanden tijd kan er veel veranderen... Helaas op het gebied van onze kinderwens niet.

De derde IUI is mislukt... Al had ik er een goed gevoel over...

Vakantie

, 1.688 keer bekeken
Pfff, vroeg… Vroeg mijn bed uit... Om half vijf rij ik richting mijn vriendin en pik haar op... Daar gaan we dan... 8 Dagen op vakantie en dat zonder manlief. Het valt me zwaar.

Dit verhaal is online geplaatst zoals het bij ons is aangekomen. 9Maand is niet verantwoordelijk voor inhoud, grammaticale fouten, enz.

Inloggen

Let op: Je login van de oude site werkt hier niet! Kijk hier voor meer info.

Hou me aangemeld