< Publiciteit >

Zwanger-app

Chauffage Verzelen

Kind & Gezin

VLOV

Home » Verhalen » Net zwanger! » Net zwanger en stoppen met roken

Net zwanger en stoppen met rokenHoi,

Ik ben nu 8 weken zwanger. De afgelopen twee weken waren dan ook één echte adrenalineroes. Ik was pas in september gestopt met mijn pil. Ik had nog één keer mijn maandstonden en het was al prijs.
Toen ik ongeveer 6 weken zwanger was, ontdekte ik met een test dat het zover was. Vreugde alom natuurlijk! Kortom de droom van elke vrouw. Maar toch… Ik was echt van het lam Gods geslagen. Ik stond echt met mijn mond vol tanden en een buikje vol natuurlijk.

In de voorbij weken had ik last van enorm veel moodswings. Het ene moment was ik enorm blij en in de wolken, het volgende moment kwam de angst en de twijfels terug opsteken. Soms huil ik van verdriet, maar ook van geluk, of bij een melige soapserie. Het is raar om zoveel gevoeliger te zijn.
Vooral het stoppen met roken speelt hierbij een grote rol. In die twee weken heb ik het roken al gehalveerd. Je mag echter niet meteen stoppen omdat er voor je lichaam dan teveel veranderd, maar afbouwen is ook niet zo simpel. Nu worden mijn sigaretten geteld. Daarbij is mijn man ook een grote steun. Als het me teveel wordt, geeft hij me één trekje in plaats van een volledige sigaret. Ook rookt hij in mijn bijzijn bijna niet meer. Hij steunt me dus echt want dit is voor mij heel moeilijke opgave. Vooral het schuldgevoel is bij elke sigaret een echte kwelling. Alle rookstopmiddelen op de markt zijn, kosten handenvol en zijn niet of nauwelijks getest bij zwangere vrouwen. Dus die durf ik niet te gebruiken. Het is dus echt een kwestie van karakter.
Ik wens alle verstokte rokers tijdens hun stopperiode en/of zwangerschap veel succes en wil hen een hart onder de riem steken. Op veel sites lijkt roken nog een taboe maar ik ben er zeker van dat er nog mensen in mijn situatie zijn.
Een reactie zou tof zijn, hoewel een niet-roker het waarschijnlijk niet zal begrijpen.

Vele groetjes van een supergevoelige Sofie
Vroegere reacties:

Reacties:

Door: lila26 op 22/03/2012 @ 09:35 Ongepaste Reactie?

hallo allemaal, ik heb precies hetzelfde probleem :(
ik zal eind deze week 10 weken zijn en ik rook nog steeds.. Ik rookte ook zo ongeveer 30 sigaretten per dag, toen geminderd naar ongeveer 7 per dag en nu heb ik n super saaie baan waarbij ik 5x pauze heb dus 5x mogelijkheid om te roken en rook ik dus ook weer ongeveer 12 per dag... Ik ben ook niet misselijk of iets dergelijks dus ik besef t ook nog niet helemaal, maar ik voel me ook schuldig als ik er tussendoor over nadenk en mijn man gaat me ook steeds meer schuldgevoel aan praten. Maar t is zoooooo moeilijk om ineens te stoppen als je al 11 jaar rookt :( maar ik wil natuurlijk ook niet dat er iets met mijn babietje gebeurd.....Echt heel moeilijk en gelukkig ben ik niet de enige inderdaad :(
Door: lila26 op 28/03/2012 @ 11:19 Ongepaste Reactie?

ik heb net deze gezien op youtube;

Baby's Breath - The Dangers of Smoking During Pregnancy (eerste filmpje dus, 3min 5 sec)

ik moest er gewoon van huilen, denk dat t nu wel makkelijker word om te stoppen, ik ga vandaag nog proberen direct. Als iemand nog moeite heeft om te stoppen (net als ik hoor)kijk er ook even naar, zou ik zeggen!
Door: Ann op 04/06/2012 @ 14:13 Ongepaste Reactie?

Hoi,

Ik zag het in een reactie hierboven al voorbij komen; het boek van Allan Carr.
Ja, alles dat erin staat weet je al, maar de soort 'mantra-achtige' herhaling werkt om de knop in je hoofd om te zetten.

Tijdens het lezen rook je nog wel door, maar die paar dagen maken het verschil toch niet.
Trek je niets aan van de meningen van andere mensen,....ik heb me daar heel erg aan gestoord. Werkte eerder ave-rechts,....waar bemoeien ze zich mee.
Jouw lichaam, jouw zwangerschap, jouw struggle om te stoppen.

Succes!

Groet Ann

ps ik ben zonder moeite na het lezen gestopt.
Door: Vivi op 29/06/2012 @ 08:30 Ongepaste Reactie?

hallo, ik ben uit wanhoop gaan zoeken op het internet naar vrouwen die het ook moeilijk hebben met het stoppen met roken en toch zwanger zijn - ik ben geïnsemineerd dus weet nog niet of ik zwanger ben - ik heb een miskraam gehad na 3 weken zwangerschap en toen kon ik echt minderen tot 3à 5 sigaretten per dag als ik ging werken, maar thuis lukte dat echt slecht - nu sta ik daar misschien weer voor... kan iemand me tips geven?
Vivi
Door: Vivi op 29/06/2012 @ 08:30 Ongepaste Reactie?

hallo, ik ben uit wanhoop gaan zoeken op het internet naar vrouwen die het ook moeilijk hebben met het stoppen met roken en toch zwanger zijn - ik ben geïnsemineerd dus weet nog niet of ik zwanger ben - ik heb een miskraam gehad na 3 weken zwangerschap en toen kon ik echt minderen tot 3à 5 sigaretten per dag als ik ging werken, maar thuis lukte dat echt slecht - nu sta ik daar misschien weer voor... kan iemand me tips geven?
Vivi
Door: Marianne op 23/07/2012 @ 21:41 Ongepaste Reactie?

Eerst en vooral proficiat aan alle toekomstige mama's. Ik ben niet zwanger, maar heb wel jaren duchtig gerookt. Tijdens een cursus stoppen met roken heb ik geleerd hoe je zonder medicatie of andere hulpmiddelen op een gezonde manier kan stoppen met roken. Als je een pakje/dag rookt, eerst afbouwen. Als je nog maar enkele sigaretten/per dag rookt : meteen STOPPEN. De eerste dagen zijn het moeilijkst; geen koffie, thee, frisdranken en al helemaal geen alcohol; alleen water drinken, heel veel water. Ook veel fruit eten en slechts licht verteerbare maaltijden. Als je je vol gevreten hebt, steekt de drang naar een sigaret de kop weer op en dat moet je de eerste dagen zeker vermijden. Ook zoetigheden, een lekkere kop koffie, een pintje ...; het doet je naar een sigaret grijpen. Vandaar : uitsluitend licht verteerbare maaltijden, veel water en een overdosis fruit. Telkens de zin naar een sigaret je bekruipt : een glas water, een sinaasappel ... en de drang naar een sigaret verdwijnt. Na enkele dagen mag je wel weer een kopje koffie drinken en een stukje vlees eten, maar niet overdrijven; die eerste week moet je echt doorbijten. Daarna kan je waarschijnlijk al minderen met de overdosis water en fruit, maar toch niet volledig opgeven, want de drang naar een sigaret blijft nog lang nazinderen; roken is zowat de moeilijkste verslagen om vanaf te geraken ! En uiteraard; zo veel mogelijk buiten gaan, de frisse lucht in en proberen je niet te moe te maken; anders ga je een sigaretje weer gebruiken als een rustpauze waar je dringend aan toe bent. Misschien ook eens langs de tandarts gaan om je tanden proper te laten maken of meerdere keren per dag je tanden poetsen. Als je een frisse mond hebt, wil je daar geen vuiligheid meer in stoppen. Hou je zelf ook een beloning voor ogen die je, als je slaagt, dubbel en dik verdiend hebt. Een weekendje weg of iets dat je al lang graag wou hebben ... En uiteraard moet je zelf gemotiveerd zijn om te willen stoppen, maar ik denk dat dat nieuwe leven dat in je groeit toch reden genoeg moet zijn om te willen stoppen ? Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips; ze zijn gezond, kosten geen geld en geloof me; het HELPT !!!
Alvast veel succes allemaal !
Door: Laurinka op 02/01/2013 @ 09:29 Ongepaste Reactie?

Er is net een film uit, The broken Circle Breakdown. Toevallig heb ik deze gezien op de dag dat ik erachter kwam zwanger te zijn. Vervolgens ben ik direct van 20-25 sigaretten naar 4 sigaretten per dag gegaan. Na twee dagen ben ik ook daar helemaal mee gestopt. Ik moet zeggen, het valt me nog mee. Het is mij voorheen nooit eerder gelukt om zelfs maar een dag niet te roken, nu lukte dat wel. Ik heb nog wel af en toe ontzettende trek maar dan drink ik wat sinaasappelsap of neem ik een douche, dat helpt.
Deze zwangerschap is zo gewenst dat ik eigenlijk niet begrijp waarom ik niet eerder ben gestopt, maar aan de andere kant is dit echt de grootste motivatie die je kan hebben om te stoppen.
Door: laantje. op 28/01/2013 @ 13:31 Ongepaste Reactie?

Hallo,

Ik ben nu 31 weken, en mijn rookprobleem is nog steeds niet opgelost...

Alles verliep goed, ik rookte de ene dag al wat meer dan de andere..
Maar toch, nog steeds té veel.

Nu ging ik vorige week voor mijn ' laatste echo ' en toen bleek dat mijn kindje haar gewicht wat achter liep, en de groei. Ervoor bleek ze vooruit te liggen op de curve, dus ik vond het vreemd dat er plots iets 'mis' was.. Ik ga nu achter vier weekjes terug voor een echo..

En probeer stilletjes aan te minderen met roken, al gaat dit helaas nog steeds heel moeilijk. Ik voel me schuldig dat sowieso, en de mensen rondom mij, vooral mannen, die vinden het een schande,... maar het ergste is, zij weten vrijwel niet wat een vrouw doormaakt in deze periode. Het hoort erbij, maar wij hebben zoveel last van hormonen, wisselingen, pijnen, en dergelijke... en alles word dan in onze schoentjes geschoven...
Ik doe mn best nu écht te minderen, maar lieve dames, ik begrijp jullie probleem en ik dénk dat dit voor IEDEREEN anders is, en sowieso ook super moeilijk voor een verstokte roker.

Groetjes.

En veel succes! x
Door: Loontje op 21/02/2013 @ 18:26 Ongepaste Reactie?

Ben zo blij te lezen dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem schaam me enorm dat het niet lukt rook alleen als niemand het ziet terwijl eigenlijk nog geen buitenstaander weet dat ik zwanger ben. Hoop toch dat het gaat lukken te stoppen.
Door: Angel op 27/03/2013 @ 08:41 Ongepaste Reactie?

Hoi ik weet sinds 2 dagen dat ik zwanger ben.en ook ik rook en ik krijg het niet voor elkaar om te stoppen,mn man word boos op me als ik rook :-(

Maar ik vind het echt heel moeilijk en ik voel me rot erdoor
Ik weet dat ik niet de enige ben, maar ik ben ook heel bang dat het mis gaat door het roken!

Ik probeer zo weinig mogelijk te roken maar het is zooo moeilijk!!
Door: sanne op 11/04/2013 @ 11:35 Ongepaste Reactie?

Ik heb altijd gezegd; ik stop met mn pil en daarmee laat ik dan ook het roken.
Ik rook al zo'n 9 jaar, een pakje per dag. En natuurlijk ben ik gestopt met mn pil en heb ik verder gerookt. Mn zus is pas zwanger geraakt na een jaar n half en ik dacht dat dit bij mij ook het geval zou zijn.. Wel, ik heb nog 1x mn regels gehad en daarna had ik prijs.

Ik ben nu zo'n 5 weken (gerekend van de eerste dag van mn laatste regels) en vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was (een week geleden) ben ik geminderd. Eerst 5 sigaretten, 4, 3, 3, 3. Aan de laatste 2 en 1 kom ik niet en ik voel me verschrikkelijk!!

Elke keer ik een sigaret opsteek komt er een schuldgevoel opsteken, denk ik aan alle verschrikkelijke dingen die kunnen mislopen (want op internet staan er enkel doemscenario's) en krijg ik de gedachte van een miskraam niet meer uit mn hoofd. En dan nog lukt het me niet die laatste sigaretten te laten. Ik ben zo teleurgesteld in mezelf..

Nu weet iedereen op mn werk wel dat ik zwanger ben, aangezien ik direct moet stoppen met werken (risicowerk). Als ze me dan 1 van mn 3 sigaretten zien roken voel ik dat ze kijken en denk ik dat ik een slechte moeder zal zijn. Zeker als ik nu al de gezondheid van mn kindje in gevaar breng.. Nu vertrek ik volgende week wel op kamp en daar ben ik van plan volledig te stoppen. Dan ben ik voortdurend bezig en zal ik er ook minder aan denken (hoop ik).
Ik ben gewoon bang dat wanneer ik weer ga thuis zitten, me ga vervelen en dan de gewoonte om een sigaret te nemen weer de kop gaat opsteken. Want het zijn vooral die gewoonten dat zo moeilijk af te leren zijn..

Ik had nooit gedacht dat het zo moeilijk ging zijn, want uiteindelijk krijg je er een klein wondertje voor in de plaats. Maar zelfs dat is zo onwerkelijk, want buiten wat krampjes (innesteling), vermoeidheid en pijnlijke borsten merk ik niets, en moet ik me ervan bewustworden dat ik wel degelijk zwanger ben.
Hopelijk helpt het onderzoek dat ik op 25 april heb het wat reeeler te maken..

Maar ik ben wel blij dat er nog meer zijn die dit probleem hebben en er zich boos en schuldig om voelen. Dit maakt ons dan toch wel goede ouders, nu al inzitten met onze vrucht en de gevolgen van onze levensstijl.. Aan iedereen veel succes gewenst en hopelijk kom ik niet meer op deze site, hopelijk lukt het me om toch aan die laatste sigaretten te raken.
Door: Dee op 14/04/2013 @ 23:23 Ongepaste Reactie?

Ik ben 31 en vanaf mijn 13e rook ik. de hele dag door een pakje per dag. Ik ben nu 21 weken zwanger. In de 6e week ontdekte ik dat ik zwanger was (niet gepland). Toen ik de test in mijn handen had en las dat ik zwanger was ging dat gepaard met een sigaret. Toen ik zag dat het positief was heb ik de sigaret uitgedrukt en er nooit meer een opgestoken. Ik weet dat het moeilijk is maar laat al die gedachtes naar je kindje gaan, daar gaat het om en niet of je het moeilijk hebt. Natuurlijk hoeft er niet altijd iets te gebeuren maar als dat wel zo is dan had je die sigaretten echt graag laten liggen. Kom op dames jullie kunnen het!
Door: Sss op 11/06/2013 @ 20:53 Ongepaste Reactie?

Hallo allemaal ten eerste gefeliciteerd met jullie zwangerschap
Hier mij verhaal ik ben nu 9weken zwanger de eerste echo kreeg ik met 6weken er was niks te vinden leegvruchtzakje ik moest twee weken wachten en terug komen voor me echo de vk wist zeker dat het een miskraam zou worden ik was hele maal verslag verdrietig en teleurgesteld heb wel bijna2pakjes sigaretten weggerookt per dag die twee weken dat ik terug moest komen zei ze ik heb je huisarts gesproken en je kan na haar toe voor verdere onderzoeken medicijnen of curettage maar eerst even een echo ze deed inwendig draaien met dat ding ze zeg ziet er echt slecht uit is niks te vinden geen bloedverlies ik zeg neee zij verder draaien zie ik zelf opeens een baby met een kloppers hartje ik zeg wat is dat dan ben ik gek aan het worden Ofso toen zeg ze naaa en verder niet eens sorry of wat dan ook geen metingen geen echo daar moest ik zelf opvragen om me wonder mee te krijgen voor een mooie fotoboek i, ben na buiten gelopen ik lachte en huilde tegelijk ik heb gewoon me kindje wonder zelf gevonden op de echo ik heb sinds dien geen een sigaret meer opgestoken en probeer van me zwangerschap te genieten ben gelijk na een gyn gegaan want wil nooit meer iets met die vk te maken hebben en dat is mij verhaal een wonder geniet en wees trots zonder sigaret sterkte allemaal
Door: sylvie op 21/06/2013 @ 21:07 Ongepaste Reactie?

Dag allemaal,
Ik was tien weken zwanger, inderdaad was. Wanneer het fout gelopen is weet ik niet, maar toen ik afgelopen woensdag naar de dokter ging zag ze een gezonde vruchtzak maar geen vruchtje. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een miskraam. Ik rook een pakje op een dag.Is dit de oorzaak? Ik weet het niet, maar bij mijn eerste zwangerschap heb ik ook altijd blijven roken. Toen ik twee maand zwanger was bleek mijn papa kanker te hebben. Mijn papa en ik waren twee handen op één buik, ik heb dan ook onder enorm veel stres en verdriet gestaan. Veel gerookt, veel geweend, kortom alles wat niet goed is tijdens een zwangerschap. Toch werd er een héél gezond meisje geboren,waarvoor ik enorm dankbaar ben.Ik voel me nu wel enorm schuldig.
Door: Saartje op 08/07/2013 @ 14:05 Ongepaste Reactie?

Hallo Mama's in spé, ik ben ook blij dat ik niet de enige ben die met schuldgevoelens en gepieker zit telkens ik een sigaret opsteek. Ik ben momenteel namelijk zo'n 5 weken zwanger, maar ben pas 5 maand geleden bevallen van mijn eerste kindje! Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik blijven roken, geprobeerd te stoppen hoor, zelfs al voor ik zwanger was, en tijdens het begin van mijn zwangerschap. Dit draaide jammer genoeg uit op (openbare) huilbuien en mijn humeur tegenover mijn man en anderen liep te wensen over. Toen mijn beste vriendin ook zwanger bleek te zijn, en ook zij bleef roken, alsook nog twee familieleden die zwanger waren en bleven roken, leek het me allemaal niet meer zo'n drama om zwanger te zijn en te roken en ben ik gewoon blijven roken net zoals de anderen... wel met een shuldgevoel in het achterhoofd. Ik ben bevallen van een gezonde en super schattige dochter, ze is nu 5 maanden oud. Ze werd 3 weken te vroeg geboren, maar had een geboortegewicht van 3 kg en was 48 cm groot, wat niet te licht of te klein is voor zo'n vroege bevalling. Ik blijf er nu wel mee in mijn hoofd zitten dat de vroege geboorte te wijten is aan het roken. Binnen 8 maand krijgt ze er al een broertje of zusje bij! En ik wil zoooooo graag stoppen met roken, want wat als er terug vroeggeboorte is of iets anders, door het roken en er loopt iets mis?? Ik wordt voor de tweede keer mama en ik ben zooo kwaad op mezelf dat ik die verantwoordelijkheid niet kan nemen om te stoppen! Ik vind mezelf op zich zeker geen slechte moeder, ik doe alles voor mijn dochter, slaap en eten kan ik gerust laten als ze wat lastig is, graag zelfs. Maar ik kan die domme sigaretten niet laten.... Ik zal het toch proberen, eens ik ervan bekomen ben dat ik al terug mama wordt, en geen excuses meer proberen te maken!

Succes aan alle anderen! Lukt het niet, probeer dan zo weinig mogelijk te roken (5/dag), dat is ook al een hele stap!
Door: Mama_24 op 24/07/2013 @ 14:48 Ongepaste Reactie?

Hallo, Ik ben nu 5 weken zwanger van mijn 2e kindje.
Mijn eerste zwangerschap was onverwachts en ik kwam er achter met 8 weken. Ik ben toen niet gestopt en heb ongeveer 5 sig per dag gerookt.
Ik heb een super gezonde dochter die in de 39e week is geboren.

Nu is mijn zwangerschap wel gepland maar kon ik de moed niet vinden om al van te voren te stoppen met roken. Nu ik weet dat ik zwanger ben sinds gisteren heb ik nog maar 3 sigaretten gerookt dus ik doe echt wel mijn best. Maar het blijft moeilijk..

Ik ga eerst proberen te minderen tot Max 5 per dag..en dan stoppen!
Door: MaTien op 08/08/2013 @ 22:20 Ongepaste Reactie?


Hoi ,

Ik ben 6 weken zwanger en sinds een week gestopt met roken,op zich gaat dat wel goed... al heb ik het idee dat ontwenning en hormonen wel af en toe tot een explosie leiden.Heel emotioneel en soms heel heel kwaad ?!

Hoop dat dit snel beter word.
Door: Laaaa op 10/11/2013 @ 12:54 Ongepaste Reactie?

Sinds Dinsdag weten we dat ik zwanger ben en sindsdien geen sigaret meer aangeraakt.
Al 5 dagen niet gerookt.
Tien jaar lang gerookt, maar stiekem mis ik het heel erg.
Ik heb momenten dat ik nergens aan denk en soms verlang ik zo erg naar een sigaret.
Door: nisrin op 10/03/2014 @ 09:53 Ongepaste Reactie?

hallo ik word gek van het denken dat ik zwanger ben ik voel dat ik waarschijnlijk zwanger ben maar het gedacht dat ik niet meer kan roken dan maakt me bang ik krijg het niet over mijn hart om nog te roken terwijl ik weet dat er iets in mij groei ik ga van een zwangerschaps test doen dan weet ik het veel succes voor alle rokende zwangere vrouwen
Door: tes op 09/04/2014 @ 14:47 Ongepaste Reactie?

hoi,

ik ben momenteel 11 weken zwanger en vind de moed ook niet om te stoppen met roken. de stress dat er rond komt kan even slecht zijn voor de baby. ik ben met 5 kinderen thuis en mijn mama heeft altijd gerookt tijdens de zwangerschap en heeft 5 heeeel gezonde kinderen gekregen allemaal boven de 3.500kg en 50 cm. ik ben al geminderd maar helemaal stoppen zal ik nooit kunnen ik ben zoal een stresskip :)

succes iedereen!
[Reageer]

Heb jij een grappig, leuk of ontroerend verhaal over je zwangerschap, bevalling of baby??
En je wil het graag delen met anderen?
Mail het ons dan: eva@9maand.com.
We zorgen dat het hier een plaatsje krijgt.