< Publiciteit >

Zwanger-app

Chauffage Verzelen

Kind & Gezin

VLOV

Home » Verhalen » Bevallen » Onder water bevallen is zalig!

Onder water bevallen is zalig!Beste 9maanders,

Ik ben op 5 maart 2002 van een prachtige dochter bevallen. Ze heet Nena en is onder water geboren. Dit was een unieke en zalige gebeurtenis, daarom dat ik ze graag met jullie wil delen. Hier volgt mijn bevallingsverhaal:

Ik was uitgeteld voor 02/03/02 maar toen was er nog niets aan de hand. In de nacht van maandag (04/03/02) naar dinsdag (05/03/02) is het allemaal begonnen. Om 1u werd ik wakker van een kramp, een wee dus maar dat wist ik toen nog niet. Ik ben dan maar naar het toilet geweest en daarna terug gaan slapen. Om 3u, was het net hetzelfde en om twintig voor 5 nog eens. Toen dacht ik wel dat het begonnen was en heb ik niet meer kunnen slapen.
Ik ben in bed blijven liggen tot om 7u de wekker ging. Nico werd wakker en ik vertelde hem dat het begonnen was. Toen zijn de weeŽn even sneller en heftiger geworden, maar daarna namen ze weer af en kwamen met langere tussenpauzes.
Nico is dan nog naar de zaak vertrokken om een papier op te hangen met de mededeling dat hij er niet zou zijn, hij is zelfstandige. Natuurlijk stonden er al mensen aan de poort. Hij heeft mij toen gebeld om te vragen of hij ze nog kon helpen. Geen probleem, met mij was alles okť. Ik kon de weeŽn gemakkelijk opvangen en ze waren nog niet erg pijnlijk.

Rond 11u was Nico terug en hij had broodjes bij vers van de bakker. Ik heb toen nog wat gegeten want ik wist dat ik energie nodig zou hebben. Daarna ben ik onder de douche gaan staan. Vanaf dan zijn de weeŽn sterker geworden, en ze kwamen ook sneller, zo ongeveer om de 6 ŗ 7 minuten.
Na de douche vertrokken we richting ziekenhuis. Om 15u lag ik aan de monitor. Alles was okť met de baby en met mij: weeŽn om de 5minuten, die nu toch pijnlijker werden maar nog goed op te vangen waren en 3 cm opening. Dat was wel even een teleurstelling, na 14 uren nog maar 3cm maar goed, ik had ook nog niet veel pijn gehad. De vroedvrouw dacht dus dat het nog wel even zou duren, maar ik voelde van niet.
Ik was blij dat ik na een half uurtje van de monitor af mocht want ik lag niet graag op het bed. Ik ben dan op zo'n "spring"bal gaan zitten om weeŽn op te vangen. Rond 16u riep ik dat ik naar toilet moest, stond op en ... verloor mijn vruchtwater! Mijn vliezen waren dus gebroken. Ik was blij dat dit niet door de vroedvrouw gedaan moest worden.
Vanaf toen ging het eigenlijk snel. De weeŽn kwamen nu steeds vlugger en ik kreeg meer en meer pijn. De vroedvrouw stelde voor om het bad vol te laten lopen. Ze zei nog: "Je moet er dan niet in blijven tot aan de bevalling, hoor. Maar je kunt daar even de weeŽn in opvangen!"
Weer dacht ik bij mezelf: "Zo lang duurt dit niet meer, hoor."
We wisten niet hoeveel opening ik had want ze mocht me niet meer toucheren. Dat was te pijnlijk en ik duwde haar steeds weg!

Rond 17u ben ik in het bad gestapt, in ťťn woord: zalig! Het water was zo lekker warm, ik werd er helemaal relaxed van! Het water nam ook de druk weg. Ik kon de weeŽn beter opvangen in het bad. Maar al vlug werden ze wel echt pijnlijk en ook had ik geen adempauze meer tussen de weeŽn door. Ik dacht dat ik het niet meer uithield en vroeg: "Als ik een epidurale neem, voel ik dan niets meer?"
Ik begon mij af te vragen of ik gek was, zo veel pijn doorstaan terwijl het ook zonder kon. De vroedvrouw heeft mij dan toch nog eens kunnen toucheren en ik had 8cm ontsluiting. Ze vroeg of ik "het gevoel had dat ik naar de grote wc moest"? Ja, dat leek wel zo. Ik mocht dan stilaan beginnen meepersen.

De ontsluitingsweeŽn gingen over in persweeŽn en vanaf toen was het genieten!
Deze weeŽn deden geen pijn en ik voelde de baby telkens zakken. Ik zou haar dadelijk zien! Maar dat viel nog even tegen want hoe hard ik ook perste, ik kreeg ze er niet uit. De gynaecoloog was ondertussen aangekomen en stelde vast dat Nena een sterrenkijkertje was, wat wilde zeggen dat ze met haar gezichtje naar boven lag. Normaal kijkt een kindje naar beneden als het geboren wordt, maar Nena keek ons aan! Maar dat was dus veel moeilijker om te persen. Je kunt het vergelijken met een pull met een rolkraag aan willen trekken terwijl je naar boven kijkt, moeilijk, hoor!
Maar ik heb haar er dus uitgekregen! Na een laatste keer persen met al mijn kracht en een knip, was het grote moment daar. Om 19u werd Nena in het water geboren! Wat een zalig moment, ik zit hier weer met tranen in de ogen. Ik heb haar zelf opgevangen en ze heeft nog een minuutje onder water gezwommen. Ze heeft haar oogjes ook onder water geopend. Daarna heb ik haar op mijn buik gelegd en werd de navelstreng doorgeknipt.
Wat was ik trots op mezelf! Ik had het volgehouden en helemaal alleen gedaan! Als je in het bad ligt, kan de gynaecoloog je namelijk niet helpen door bijvoorbeeld op je buik te duwen. Nena woog 3 kg 100 en was 51cm groot, een prachtige gezonde baby!

Ik vond de onder water bevalling dus super en hoop dat mijn volgende bevallingen ook zo zullen meevallen. Ik ga hier afsluiten, want anders blijf ik vertellen! Ik hoop dat jullie van mijn verhaal genoten hebben!

Nele
Vroegere reacties:

Reacties:

Door: Willie op 24/10/2002 @ 11:21 Ongepaste Reactie?

Hoi Nele,

Ik heb genoten van je verhaal. Ik heb bij Sofie even in een gewoon bad gezeten om de wee?n op te vangen en dat deed al deugd. Kan me indenken dat de eigenlijke onderwaterbevalling dus ook heerlijk is maar omdat ik daarvoor kine in het ziekenhuis moest volgen heb ik het niet gedaan. Na het lezen van je verhaal wil ik het bij de volgende misschien toch eens overwegen.

groetjes,
Willie
Door: Chrisje (profiel) op 24/10/2002 @ 11:56 Ongepaste Reactie?

Practig verhaal Nele !!
En ik hoop voor jou dat de volgende(n) ook zo vlot mogen verlopen.
Echt een proficiat waard !!

Chrisje.
Door: Annelies op 24/10/2002 @ 19:11 Ongepaste Reactie?

Nele,
Prachtig verhaal!
Spijtig genoeg kon onderwater bevallen niet in het ziekenhuis waar ik bevallen ben, want door jouw verhaal ben ik er precies ook voor gewonnen.

Annelies en Dieter
Door: JaRo (profiel) op 27/10/2002 @ 18:46 Ongepaste Reactie?

Mooi verhaal Nele. Ik kan me levendig inbeelden hoe ontroerend het moet geweest zijn. Heb er ook even over nagedacht maar nooit gedurfd.
Door: vanessa op 28/10/2002 @ 12:04 Ongepaste Reactie?

hallo,
weet er soms iemand van jullie of men in az sint-lucas in gent onderwater kan bevallen?
vanessa 7md2wk
Door: anneke op 29/10/2002 @ 14:29 Ongepaste Reactie?

hoi nele, prachtig verhaal en ook ik kreeg er de tranen van in m’n ogen!! pas bij mijn vierde bevalling kon ik in mijn stad onder water bevallen, wat een ervaring!! die bevalling werd ingeleid en toen ik bijna de uitputting nabij was mocht ik even in bad, lekker warm water en helemaal ontspannen kwam ik er herboren terug uit, ik kon er weer tegenaan, een uutje later was het grote moment daar dan en het was inderdaad fanastisch, ik ben zelf niet geknipt, wat met de vorige bevallingen wel zo was, en nu in maart beval ik voor m’n 5de keer en telkens ik op controle ga roep ik steevast tegen de gyne " reserveer dat bad maar weer voor mij!!" een goede raad voor andere zwangere: niet twijfelen, gewoon doen!!
Door: Ingeborg op 29/10/2002 @ 23:35 Ongepaste Reactie?

Hallo Nele,

Ik vind het zo leuk die naam. Mijn dochtertje is 5 en noemt ook Nena. De meeste mensen zeggen wel Lena, en Nina maar ja ze leren het wel
Succes met de spruit
Door: trezebees (profiel) op 04/11/2002 @ 13:19 Ongepaste Reactie?

hoikes nele,

een pracht van een verhaal , van zodra ik terug zwanger ben ga ik dit zeker melden aan de geno, ik ben al mama van 6 kids ( 4 van mezelf en 2 van mijn vriend ) 2 zijn ingeleid en met epudirale en 2 zijn spontaan geboren zonder epudirale , dus voor de volgende baby zie ik het wel eens zitten om onder water te bevallen ( ik hoop dat ze dat doen in st vincentius in antwerpen ) . maar eerst zien dat ik zwanger raak h? .
vele lieve groeten
bianca
Door: an op 01/12/2002 @ 10:06 Ongepaste Reactie?

Hoi Nele, super verhaal zeker voor mij. Ik zeg al een tijdje dat ik onder water wil bevallen maar de twijfels kwamen toch soms boven. Iedereen bekijkt je dan alsof je iets raars wil en dan vraag ik me af of dat het beste is. Maar ik geraak er hoe langer hoe meer van overtuigd: mijn prutske zal het levenslicht zien onder water!!Bedank!!
Groetjes
An

Door: ? ellebel ? vinnie ? dana?s ? (profiel) op 06/03/2003 @ 16:35 Ongepaste Reactie?

Hela Nele,

Wat een mooi verhaal.
Nu begin ik NOG meer te twijfelen.
Goh, ik moet er straks toch eens met mijn vriend over praten.
Heeeeeeeeeeeeelp.
Ik weet het helemaal niet meer.
Denk dat ik geen afscheid van mijn gyn ga kunnen nemen.

Groetjes
Ellen, Vinnie & Willemien
Door: Pascale op 06/08/2003 @ 11:01 Ongepaste Reactie?

Hoi Nele, een prachtig verhaal datik ook zelf beleefd heb . Ik beviel op 16/07/203 van een dochter Britt ook in bad .Zalig !! Ik hoop dat dit bij een tweede ook het geval kan zijn . Groetjes
Door: Anneke (profiel) op 23/09/2003 @ 20:17 Ongepaste Reactie?

H? Neleke,
na zoveel tijd heb ik nu eens jouw verhaal kunnen lezen.....prachtig hoor !!! amaai je hebt het enorm mooi kunnen verwoorden, echt je kan er zo mee van genieten als je het leest....en nu ...hup naar een tweede broertje of zusje voor je kleine meid Nena !!!
Liefs Anneke
Door: Mieke op 28/10/2003 @ 20:13 Ongepaste Reactie?

Leuk verhaal. Ik was ook al van plan om onder water te bevallen. En nu doe ik het zeker.
Tijdens mijn eerste ben ik al in het bad geweest om te relaxen tijdens de weeen en moest ik er net op het einde uit. Wat ik spijtig vond.
Dit maal blijf ik erin hoor.
Ik beval in Mol.
groetjes Mieke
Door: Anoniem op 07/04/2004 @ 23:28 Ongepaste Reactie?

hoi nele, zou ik ook heel graag doen, weet alleen niet waar dit mogelijk is???
heb jij misch. een adres, ben van de kempen, groetjes micha
Door: eefje op 23/05/2004 @ 21:37 Ongepaste Reactie?

Hoi

Waarom niet bij je thuis? Gewoonweg nog zaaaliger, relxaxter,...

In mol kan het ook in het ziekenhuis.Door: Saar op 24/05/2004 @ 08:30 Ongepaste Reactie?

Hi,

Wij zijn nu 37 weken zwanger en heb pas vorige week besloten om onderwater te bevallen. We hadden een rondleiding gedaan in het ziekenhuis en zag het echt niet zitten om daar te bevallen, op aanraden van onze vroedvrouw gingen we een kijkje nemen naar het ziekenhuis van Oostende. We wisten niet wat we zagen!! Zo’n megabad en superlieve, behulpzame mensen. Nu ik de voor- en nadelen heb afgewogen, wil ik het zeker proberen! Het moet gewoon zalig zijn om je kindje zien geboren te worden in het water. Ik ben dan ook zelf een waterrat.
Ook na het lezen van je verhaal, zie ik het hoe langer hoe meer zitten.

Bedankt en veel sterkte aan diegene die nog een keuze moeten maken... Ik kan jullie voorlopig nog niet helpen daarbij, maar ik kom zeker terug om het vervolg te vertellen. Nuja, iedere bevalling is een verhaal op zich, als de kleine spruitjes maar gezond zijn!!!!

Veel sterkte aan iedereen die nog moet bevallen en proficiat aan iedereen die al een kindje hebben

Saar
Door: Anjaaake C. op 19/09/2004 @ 22:09 Ongepaste Reactie?

Ha Neleke! Ben jouw verhaal ook maar eens gaan lezen! Komt dat van Noah ook nog? Kan niet anders als dat jouw kindjes waterratjes worden h?!! Groetjes, Anja!
Door: Nele (profiel) op 04/01/2005 @ 13:38 Ongepaste Reactie?

Hey Anja, ik had nog niet gezien dat je der een reactie bij gezet had! Leuk!!
En het zijn idd waterratjes, ongeloofelijk. Nena en Noah (idd ook onder water geboren, verhaal moet ik nog steeds insturen) hebben alletwee al een ’diploma’ watergewenning voor baby’s en Nena doet nu mee met de watergewenning voor peuters. Ze vindt het geweldig!!

Nele xxx
Door: connyseys (profiel) op 12/02/2005 @ 12:57 Ongepaste Reactie?

hoi ik ben conny, ik ben 2 x onderwater bevallen.
eerst van jonas 2 jaar en vorig jaar van mijn tweeling jens en jelle. ik heb zelfs geen weeen gehad. dat was wel anders dan bij jonas. jens en jelle hebben een week in couveuse moeten liggen maar tegen 1 maand mochten ze al naar huis. ik kan het iedereen aanraden om onderwater te bevallen. je hebt zelfs geen piin.
Door: Anja op 12/02/2005 @ 13:27 Ongepaste Reactie?

Hihi Nele, nogal logisch dat je je ’post’ hier niet alle dagen meer leest h?! Ik kijk al uit naar begin april als ik met Janne kan gaan "watergewennen"...
Tot schrijfs, ziens, hoors...
[Reageer]

Heb jij een grappig, leuk of ontroerend verhaal over je zwangerschap, bevalling of baby??
En je wil het graag delen met anderen?
Mail het ons dan: eva@9maand.com.
We zorgen dat het hier een plaatsje krijgt.